Svetovno prvenstvo v znanju in debati  v Dohi

V torek, 27. 6. 2023, so se naši učenci vrnili iz Dohe, glavnega mesta Qatarja.

Prvič v zgodovini sodelovanja naše šole na WSC so osvojili dva pokala, enega za 6. mesto v bowlu (kviz) in drugega za osvojeno 20. mesto med 340 ekipami. To je res izjemen dosežek, ker je bila konkurenca Indijcev, Kitajcev, Pakistancev in Kenijcev res zahtevna. Značilno za naše učence je, da se zelo dobro izkažejo pri debati in pisanju spisov. Izboljšali so tudi rezultate pri splošnem poznavanju teme. Letošnja je bila Rekonstrukcija zgodovine.

Devet učencev je skupaj domov prineslo 56 medalj, od tega je 23 zlatih.  Nastopali so v konkurenci juniorjev (učenci do 15 let), ki so na regijskih prvenstvih osvojili najvišja mesta. Ena od naših treh ekip je na regijskem prvenstvu v Kopru zmagala in si s tem avtomatsko pridobila vabilo na svetovno prvenstvo. Sodelovali so tekmovalci iz 30 držav.

Visoke uvrstitve na različnih področjih tekmovanja so našim učencem zagotovile neposredno vabilo na Turnir šampionov v ZDA.

Ob tekmovanju poteka več dejavnosti: ogled mest, lov za zakladom, ples in kulturni sejem. Posebej za slednjega smo bili zelo dobro pripravljeni, ker so se v zbiranje materiala aktivno vključili tudi starši. Opremili so nas s turističnimi zgibankami, knjigami o Plečniku, svinčniki, zastavicami, tatooji, bonboni in orehovo potico. Učenci so zelo zavzeto opisovali Slovenijo, Ljubljano in življenje pri nas. Stojnica je bila zelo dobro obiskana.

Udeleženci so z dobro voljo premagali časovno razliko in se izvrstno izkazali kot popotniki, sodelavci, učenci, pravzaprav kot Ljudje. S svojo srčnostjo in prisrčnostjo so me navduševali vsak dan.

Tekmovali so: Taja Avšič, Oskar Kuder, Vita Resnik, Aljaž Sinkovič Mutec, Luka Dan Slak ( 8. a), Mak Pehani, Jure Hodak (8. b), Tiana Flor Cecowski in Anja Dočinski (8. c).

Fotografije lahko pogledate TUKAJ.

Čestitke vsem!

Mentorica: Nives Bergant

(Skupno 207 obiskov, današnjih obiskov 1)