REZULTATI TEKMOVANJ IZ GEOGRAFIJE– Osnovna šola Franceta Bevka Ljubljana

2023/24:

Na šolskem tekmovanju iz geografije, ki je bilo 14. 11. 2023 je sodelovalo 30 učencev, od tega je 12 učencev osvojilo bronasto priznanje (tretjina učencev): Jan Škerlavaj 6. a, Rene Rosman 6. a, Edvard Šefic 7. a, Kim Pehani 7. b, Jaš Nal Bitenc 7. b, Nina Resnik 7. b, Alja Volk 8. a, Taras Čatak 8. b, Taja Avščič 9. a, Inja Lavrenčič 9. a, Mak Pehani 9. b, Anja Dočinski 9. c.

Na državno tekmovanje, ki je bilo 6. aprila v Škofja Loki se je uvrstila Kim Pehani iz 7. b razreda in osvojila srebrno priznanje.

Tema letošnjega tekmovanja je bila »Geografija zavarovanih območij«. Na pripravah na tekmovanje smo spoznavali nekatera zavarovana območja v Slovenije (naravni park, regijske parke, krajevne parke in naravne spomenike) ter zanimiva zavarovana območja na svetu kot npr. Bryce Canyon, zavarovana območja Eiopije, Kitajske (Guilin) itn.

Mentorica: Fikreta Marković

2022/23:

Na državnem tekmovanju iz geografije, ki je bilo 1. aprila v Vipavi, je Mak Pehani iz 8. b osvojil zlato priznanje.

Tekmovanja iz geografije se je na šolskem nivoju (15. 11. 2023) udeležilo 23 učencev od 6. do 9.razreda.

Za teste smo se pripravljali po razpisanih virih in literaturi, katere obseg se s stopnjo tekmovanja širi.

Tema letošnjega tekmovanja so bile Vode, izhodišče za delo je bil e-učbenik. Posebej smo obdelovali še različne vire in literaturo, v katerih smo se ukvarjali z oceani, reševanjem koralnih grebenov, podzemnimi vodami, Koprskim zalivom in Triglavskimi jezeri. Na državnem tekmovanju smo obdelali proučevanje krajevnih virov v Slovenski Istri, Velikimi jezeri v ZDA in Nilsko vojno za vodo.

Bronasto priznanje je osvojilo 8 učencev: Edvard Šefic 6. a, Jaš Nal Bitenc 6.b , Matic Reberšak 7. a, Alja Volk 7. a, David Zavrl 7. b, Taja Avšič 8. a, Mak Pehani 8. b in Maj Česenj 9. a.

Mentorica: Fikreta Marković

2021/22:

Na šolskem tekmovanju iz geografije, ki je bilo 16.11. 2022 je sodelovalo 30 učencev, od tega je 9 učencev osvojilo bronasto priznanje (tretjina učencev): Mak Pehani 7.b, Maks Val Majerič 7.c, Tilen Porenta 7.c, Lina Komloš 8.a, Nadja Volk 9.a, Oliver Dobovšek 9.a, Kai Rejc 9.b, Anže Jontez 9.b in Aleksander Casagrande 9.b.

Letos je odpadlo območno tekmovanje, državnega tekmovanja pa se ni uspel udeležiti nihče. Kai-ju Rejcu iz 9.b in Maku Pehaniju iz 7.b je za uvrstitev na državno tekmovanje zmanjkala ena točka.

Tema letošnjega tekmovanja je bila »Gore Slovenije in sveta«. Na pripravah smo obdelovali naslednje vsebine:

  • Posebnosti in zanimivosti Evrope, Afrike in Azije,
  • Posebnosti Alp in drugih gorstev,
  • Problemi svetovnega prebivalstva – demografska eksplozija (vzroki, problemi in rešitve),
  • Gospodarski velikani Azije in svetovne velesile,
  • Antična kultura in turizem.

2020/21:

Na šolskem tekmovanju iz geografije, ki je bilo 18.3. 2021 je sodelovalo 29 učencev, od tega je 9 učencev osvojilo bronasto priznanje (tretjina učencev): Tilen Porenta 6.b, Lina Komloš 7.a, Domen Porenta 7.b, Ula Svetek Gluvič 7.c, Nadja Volk 8.a, Kai Rejc 8.b, Doroteja Porenta 9.a, Maša Reberšak 9.a in Ana Vesel 9.a.

Letos je odpadlo območno tekmovanje, državnega tekmovanja pa se ni uspel udeležiti nihče. Nadji Volk iz 8.a je zmanjkala 1 točka, Lini Komloš iz 7.a pa dve točki.

Tema letošnjega tekmovanja je bila »Prehrana v geografski perspektivi«. Spoznavali smo različne pridelke, še posebno žita, ki uspevajo v različnih klimatskih razmerah in obravnavali aktualne prehranske in druge probleme.

Mentorica: Fikreta Marković

2019/20:

Tekmovanja iz geografije se je na šolskem nivoju (11. 12. 2019) udeležilo 52 učencev.

Za teste smo se pripravljali po razpisanih virih in literaturi, katere obseg se s stopnjo tekmovanja širi. Tema letošnjega tekmovanja so bile »PODNEBNE SPREMEMBE – opomin narave sedanjim in prihodnjim generacijam človeštva«.

Bronasto priznanje je osvojilo 20 učencev, 7 učencev v skupini 6. in 7. razred in 13 učencev v skupini 8. in 9.razred. To so: Tomaž Ivanovič Kopecky 6.c, Ula Svetek Gluvič 6.c, Sergej Golubović 6.b, Oliver Dobovšek 7.a, Nadja Volk 7.a, Kai Rejc 7.b, Gabriel Montanič 7.b, Maša Reberšak 8.a, Doroteja Porenta 8.a, Gal Lavrenčič 8.a, Ula Kostić 9.a, Naja Dujič 9.a, Eva Križ 9.a, Matija Budja 9.a, Klara Vranović 9.a, Martin Šprogar Perko 9.b, Maša Kampjut 9.b, Lenart Peternel 9.b, Liza Knez 9.b in Miha Kosanc 9.b.

Področnega tekmovanja, ki je potekalo 13. 2. 2020 na OŠ Nove Jarše, se je uvrstilo 8 učencev: Tomaž Ivanovič Kopecki 6.c, Nadja Volk 7.a, Oliver Dobovšek 7.a, Kai Rejc 7.b, Ula Kostić 9.a, Naja Dujić 9.a, Eva Križ 9.a in Martin Šprogar Perko 9.b. Nadja Volk, Oliver Dobovšek in Kai Rejc so osvojili srebrno priznanje. Na državno tekmovanje se letos žal ni uvrstil nihče.

Mentorica: Fikreta Marković

2018/19:

Zlato priznanje na državnem tekmovanju iz geografije, ki je bilo 12. aprila 2019 na OŠ Podčetrtek je osvojil Miha Kosanc iz 8.b razreda. Štirje učenci so osvojili srebrno priznanje na področnem tekmovanju –  Ana Vesel, 7.a,  Ana Dimitrijević, 7.b,  Klara Vranovič, 8.a,  Miha Kosanc, 8.b.

11 učencev je osvojilo bronasta priznanja, od tega šest osmošolcev (Klara Vranović, 8.a,  Neja Raspet, 8.a,  Naja Dujič, 8.a,  Miha Kosanc, 8.b,  Tine Hotimir Jamnik, 8.b,  Inja Udovč, 8.b), trije sedmošolci (Ana Vesel, 7.a,  Ana Dimitrijević, 7.b,  Val Jovanović Vidmar, 7.b),  ena devetošolka (Ema Vehovec, 9.b) in ena šestošolka (Nadja Volk, 6.a).

Skupaj se je tekmovanja iz geografije na šolskem nivoju (15. 1. 2019) udeležilo 30 učencev.

Za teste smo se pripravljali po razpisanih virih in literaturi, katere obseg se s stopnjo tekmovanja širi. Tema letošnjega tekmovanja so bile migracije in migracijski tokovi. Področnega tekmovanja na OŠ Nove Fužine (8.3.2019) so se  uvrstili 4 učenci (Ana Vesel, 7.a,  Ana Dimitrijević, 7.b,  Klara Vranovič, 8.a,  Miha Kosanc, 8.b) in vsi štirje osvojili srebrno priznanje.  Miha si je še s štirimi tekmovalci delil prvo mesto in se uvrstil na državno tekmovanje, kjer se je spet odlično izkazal.

ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM!

Mentorica: Fikreta Marković

2017/18:

Na tekmovanju iz geografije je v tem šolskem letu Nejc Fonovič iz 9.a razreda osvojil zlato priznanje. Dva učenca sta osvojila srebrno priznanje na področnem tekmovanju (Nejc Fonovič, 9.a in Domen Lisjak, 9.a). Več o tem pa TUKAJ.

2016/17:

Tekmovanja iz geografije se je na šolskem nivoju, ki je bilo 17. 1. 2017, udeležilo 42 učencev. 15 učencev je osvojilo bronasta priznanja, od tega 11 devetošolcev.

Na področno tekmovanje, ki je potekalo 9. 3. 2017 na OŠ Milana Šuštaršiča, se je uvrstilo 5 učencev, srebrno priznanje je osvojila ena učenka. Več o tem pa TUKAJ.

2015/16:

Zlato priznanje iz geografije je že tri leta zapored osvojila Barbara Štuhec iz 9.b.

Barbara se je uvrstila na državno tekmovanje v Rogaški Slatini, ki je bilo 19. 4. 2016.

Na območno tekmovanje (8. 3. 2016) se je  uvrstilo 5 učenk, od katerih sta dve učenki osvojili srebrno priznanje  Urša Mati Djuraki 8.b in Barbara Štuhec 9.b.

Za teste smo s pripravljali po razpisanih virih in literaturi, katere obseg se s stopnjo tekmovanja širi. Letos smo se posvečali Naravnim znamenitostim Slovenije.

V tem šolskem letu je na šolskem geografskem tekmovanju 19. 1. 2016 sodelovalo 48 učencev. Vsi učenci so se odlično odrezali. Čestitke vsem, posebna pohvala pa osmošolcem, ki so množično sodelovali na tekmovanju. Bronasto priznanje je osvojilo 19 učencev.

Mentorica: Fikreta Marković

(Skupno 696 obiskov, današnjih obiskov 1)