REZULTATI TEKMOVANJ IZ ŠPORTNEGA PODROČJA– Osnovna šola Franceta Bevka Ljubljana

2021/22:

……….

2020/21:

…………….

2019/20:

Dvoranska atletika – finale

Konec meseca januarja se je zaključilo šolsko tekmovanje iz dvoranske atletike. V predtekmovanju, ki je potekalo v ponedeljek, 15. 1. 2020, se je 24 naših učencev borilo za čim boljše rezultate in uvrstitev v finale. V finale se uvrsti od dvajset do petindvajset ljubljanskih učencev iz vseh štirih skupin z najboljšimi rezultati. To je uspelo tudi šestim učencem naše šole. Več o tem pa TUKAJ.

Planinski pohod na Ratitovec

V soboto,7. 12. 2019, smo odšli na naš zadnji planinski pohod v letu 2019. Tokrat smo si izbrali Ratitovec, najvišjo goro predalpskega sveta Slovenije. Skupaj z učenci iz OŠ Milana Šuštaršiča (skupaj nas je bilo 56) smo se z avtobusom odpeljali do vasice Prtovč, kjer smo začeli naš pohod. Več o tem pa TUKAJ.

Volkswagen 24. Ljubljanski maraton

Sobota pred jesenskimi počitnicami je bila tekaško obarvana. V centru Ljubljane je potekal šolski Ljubljanski maraton, katerega se je udeležilo tudi 45 naših učencev. Prvošolci in drugošolci so uspešno pretekli razdaljo 600 m, tretješolci, četrtošolci in petošolci 1350 m, od šestega razreda naprej pa so se učenci podali na 1800 m dolgo progo. Med najboljše tri tekače med ljubljanskimi šestošolci se je uvrstil Mak Eiselt, ki je dosegel 3. mesto. Fotografije si lahko pogledate TUKAJ.

Drugi izlet planinskega krožka do brunarice pri Ingotu

12. 10. 2019 se je 62 mladih planincev iz naše in sosednje šole (OŠ Milana Šuštaršiča) z avtobusom odpravilo iz Ljubljane proti Gorenjski do Gozda Martuljka, kjer smo pričeli našo planinsko pot. Na začetku nas je lepa gozdna pot vodila do prvega mostička, kjer smo zavili desno v sotesko Martuljških slapov. Sprehod po soteski je popestrila množica možicev, ki so nas pričakali na samem vhodu v sotesko. Pot nas je vodila po strmih stopnicah preko dveh mostov, kjer smo zagledali mogočni prvi Martuljški slap. Po nekaj minutah strmejšega vzpona smo prišli do klopce, kjer smo naredili prvi daljši odmor. Čakala nas je še 20-minutna hoja in prišli smo do Brunarice pri Ingotu. Pri Brunarici smo si odpočili, se sprehodili do Finžgarjeve kapele in se vrnili po gozdni poti nazaj do Brunarice pri Ingotu. Sledil je krst novopečenih planincev, nato pa smo se počasi odpravili nazaj proti Gozdu Martuljku, kjer nas je že čakal prevoz do Ljubljane. Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.

Odbojka na mivki

V četrtek, 26. 9. 2019, je v športno rekreacijskem centru Bor v Preddvoru potekalo polfinalno tekmovanje državnega prvenstva v odbojki na mivki. Štirje naši odbojkarji (Miha Kosanc, Hugo Pucelj, Nejc Heric in Martin Šprogar Perko iz 9.b) so pogumno zastopali našo šolo. Pomerili so se z odbojkarji iz OŠ Maksa Pečarja, OŠ Marije Vere in OŠ Frana Alberta. Z dvema zmagama in enim porazom se žal niso uvrstili v finale državnega prvenstva, vendar so se na koncu uvrstili med 5 do 8 najboljših šolskih ekip v Sloveniji. Več o tem pa TUKAJ.

Prvi planinski izlet na Toško čelo

Z novim šolskim letom se je pričela tudi nova sezona naših planinskih izletov. Prvi izlet smo za učence in njihove starše organizirali na Toško čelo. 590 m visok hrib Polhograjskega hribovja leži le korak stran ob Ljubljane. Z vrha oz. nekoliko nižje se nam odpre lep razgled na del našega glavnega mesta in okoliškega hribovja. Več o tem pa TUKAJ.

2018/19:

Tek podnebne solidarnosti

Na vsakoletnem junijskem športnem pikniku je letos poleg mnogih drugih dejavnosti potekal tudi projekt, ki ga organizira Slovenski Karitas z naslovom TEK PODNEBNE SOLIDARNOSTI. Glavni namen tega teka je, da ljudje tečejo v solidarnosti do ljudi v Afriki, ki jih posledice globalnih podnebnih sprememb najbolj prizadenejo, čeprav so s svojim načinom življenja najmanj prispevali k njim. Več o tem pa TUKAJ.

Planinski izlet na Šmohor

V nedeljo, 26. 5. 2019, smo z učenci, ki obiskujejo planinski krožek odšli na naš predzadnji planinski izlet. Z avtobusom smo se odpeljali proti Laškemu. V naselju Tremerje smo pričeli naš pohod proti Domu na Šmohorju. Več o tem pa TUKAJ.

2. mesto v državnem prvenstvu za naše košarkarje

Košarkarji Osnovne šole Franceta Bevka, skupina starejših dečkov (7. – 9. razred), so skupaj s trenerjem Gregorjem Jerasom osvojili 2. mesto v Sloveniji ter domov prinesli pokal in srebrne medalje.

Gre za najstarejše športno tekmovanje med osnovnimi šolami v Sloveniji, in sicer Festival pionirjev oz. mladih košarkarjev, ki je letos potekal že triinpetdesetič. Med več kot 200 prijavljenimi šolami v Sloveniji se jih je 36, od tega 4 iz Ljubljane, uvrstilo na državno tekmovanje in na koncu na zaključni turnir četverice šol. Več o tem pa TUKAJ.

Naše košarkarice na državnem prvenstvu

Naše mlajše košarkarice (7. razred in mlajše) so se z 2. mestom med ljubljanskimi osnovnimi šolami uvrstile na četrtfinalno tekmovanje državnega prvenstva, med prvih 24 najboljših osnovnošolskih ekip v Sloveniji. Več o tem pa TUKAJ.

Planinski izlet na Sleme

V soboto, 6. 4. 2019, smo se s planinskim krožkom odpravili na štajerski konec Slovenije. Z avtobusom smo se pripeljali do našega izhodišča, do vasice Bele Vode. Gozdna pot se je na začetku pričela strmo vzpenjati. S “klancem” smo se  pogumno soočili, saj smo vedeli, da nas na jasi čaka sladko presenečenje. Več o tem pa TUKAJ.

Planinski izlet na Boč

V soboto, 9. 3. 2019, smo se s planinskim krožkom odpravili na 979 m visok Boč (imenovan tudi Štajerski Triglav). Boč leži v Bočkem gorovju, jugovzhodno od Poljčan v jugovzhodnem delu Karavank. Poznan je kot gora, na kateri rastejo redke in zaščitene rože, imenovane velikonočnice, ki smo si jih lahko tudi od bližje pogledali. Več o tem pa TUKAJ.

Košarka – mlajše učenke

V začetku marca smo zaključili šolsko tekmovanje iz košarke za mlajše učenke. Košarkarskega tekmovanja so se udeležile le štiri šole v Ljubljani, zato smo tekmovanje kar hitro zaključili. Z dvema zmagama in enim porazom so naše učenke dosegle 2. mesto in se s tem rezultatom tudi uvrstile na državno tekmovanje, ki bo v mesecu aprilu. Več o tem pa TUKAJ.

Dvoranska atletika

V začetku meseca februarja se je zaključilo šolsko tekmovanje iz dvoranske atletike. V predtekmovanju, ki je potekal v ponedeljek, 28. 1. 2019, se je 19 naših učencev borilo za čim boljše rezultate in uvrstitev v finale. V finale se uvrsti 20–25 ljubljanskih učencev iz vseh štirih skupin z najboljšimi rezultati. To je uspelo tudi desetim učencem naše šole. Več o tem pa TUKAJ.

23. Šolski pokljuški maraton

V soboto, 19. 1. 2019, je na Pokljuki potekal 23. Šolski pokljuški maraton. Vsako leto organizatorji omenjene prireditve priredijo pestro dogajanje in poskrbijo za odlično zimsko vzdušje. Poleg šolskega državnega prvenstva v smučarskem teku je za obiskovalce pripravljen še pester program: krpljanje, tek na smučeh, pohod s tekaškimi smučmi, pohod do planine Uskovnica, Javornik in Zajamniki, alpsko smučanje, zimske športne animacije in kulturni program. Kot že nekaj let do sedaj se je naša šola tudi letos udeležila tega dogodka. Več o tem pa TUKAJ.

Košarka – starejše deklice

Košarkarska ekipa starejših deklic je na prvenstvu osnovni šol Ljubljane zasedla 4. mesto. Na polfinalnem turnirju je zasedla drugo mesto in si s tem zagotovila nastop na finalnem turnirju štirih osnovnih šol 11.1.2019 v dvorani Tivoli. Več o tem pa TUKAJ.

Odbojka – starejše učenke

V mesecu decembru so potekala odbojkarska tekmovanja za starejše učenke. Naše učenke so se v predtekmovanju pomerile z odbojkaricami iz OŠ Maksa Pečarja in OŠ Danile Kumar. Z dvema porazoma so se uvrstile v 2. ligo. Več o tem pa TUKAJ.

Otvoritev zunanjega šolskega igrišča

Za vse učence in delavce šole je bil petek, 26. 10. 2018, težko pričakovan dan. Točno ob 11. uri se je začela slavnostna otvoritev našega prenovljenega zunanjega šolskega igrišča. Na otvoritvi, na kateri je nastopalo okoli 100 učencev od 1. do 9. razreda, so bili prisotni tudi ostali učenci in delavci naše šole, nekaj ravnateljev iz drugih osnovnih šol, prisoten pa je bil tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič in drugi predstavniki MOL-a. Več o tem pa TUKAJ.

Planinski izlet na Menino planino

Na sončno soboto, 17. 11. 2018, smo se s 27 našimi mladimi planinci odpravili na naš tretji izlet v tem šolskem letu. Tokrat smo se odpravili na izlet skupaj s planinci iz OŠ Milana Šuštaršiča in OŠ Poljane. Nas cilj je bil 1453 m visoka Menina planina. Več o tem pa TUKAJ.

23. Ljubljanski maraton

Veseli smo, da ste se kljub slabi vremenski napovedi v tolikšnem številu udeležili  23. Ljubljanskega maratona. Od 62 prijavljenih tekačev se je šolskega teka udeležilo 48 tekačev. Prvošolci in drugošolci so uspešno pretekli razdaljo 600 m, tretješolci, četrtošolci in petošolci 1350 m, od šestega razreda naprej  so učenci pretekli 1800 m. Odlično se je odrezal Luka Redelonghi, učenec 7. b, ki  je na cilj pritekel tretji in osvojil bronasto medaljo. Zahvala tudi staršem, ki ste svoje otroke pripeljali na štart in jih spodbujali. Več o tem pa TUKAJ.

Drugi izlet planinskega krožka

Na sončno soboto, 13. 10. 2018, smo se s 27 učenci naše šole odpravili na planinski izlet na Slemenovo špico. Pridružili so se nam mladi planinci iz OŠ Milana Šuštaršiča in OŠ Ledina. Med vožnjo na Vršič so učenci izvedeli kar nekaj novih, zanimivih informacij o Triglavu, Jakobu Aljažu,  spoznali so legendo o Ajdovski deklici in izvedeli, kaj so možici in zakaj stojijo ob cesti na Vršič. Več o tem pa TUKAJ.

Državno tekmovanje v odbojki na mivki

V ponedeljek, 8.10.2018, je v športni dvorani Ludus potekalo polfinalno državno tekmovanje v odbojki na mivki za starejše učence. Naši fantje so se uvrstili na omenjeno tekmovanje kot prvouvrščeni med ljubljanskimi osnovnimi šolami. Odigrali so tri tekme. Kljub temu da so pokazali odlično igro, so žal vse tri tekme izgubili in na koncu osvojili 4. mesto v skupini B. Več o tem pa TUKAJ.

Prvi planinski izlet na Govejk in Osolnik

Na lepo sončno nedeljo, zadnjega dne v septembru, smo se s planinskim krožkom odpravili na naš prvi letošnji izlet. Odpravili smo se proti Polhograjskemu hribovju, naša cilja pa sta bila Dom na Govejku in Osolnik. Več o tem pa TUKAJ.

2017/18:

Športne aktivnosti v marcu in aprilu 2018

V mesecu marcu in aprilu se je na naši šoli dogajalo ogromno športnih aktivnosti. Poleg številnih šolskih športnih tekmovanj smo se udeležili tudi drugih športnih dejavnosti in prireditev: odbojka, plavanje, ritmična gimnastika, kros, šport za zdravje. Več o tem pa TUKAJ.

Trening prve pomoči na Rdečem križu

Krožek prve pomoči obiskuje 12 učencev, ki pridno pridobivajo teoretično in praktično znanje prve pomoči, da bodo lahko pomagali sebi in drugim ob nesrečah, nezgodah in nenadnih obolenjih. Enkrat tedensko spoznavajo nezgodne situacije, v katerih je življenje zaradi poškodb neposredno ogroženo in se učijo pravilnega ukrepanja. Več o tem pa TUKAJ.

Zimski pohod na goro Oljko

V soboto, 3. 2. 2018, smo se s planinskim krožkom odpravili na naš šesti planinski izlet v tem šolskem letu. Tudi nekoliko slabša vremenska napoved nas ni ustavila. Več o tem pa TUKAJ.

Šolsko tekmovanje iz dvoranske atletike

V ponedeljek, 8. 1. 2018, je potekalo šolsko tekmovanje iz dvoranske atletike. 29 naših učencev in učenk se je potegovalo za najboljši rezultat. Vsi so uspešno zastopali našo šolo. Več o tem preberite TUKAJ.

Prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v jesenskem krosu

Tekmovanje prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v jesenskem krosu, v organizaciji Timing Ljubljana, je potekalo 17. 10. 2017 v Tivolskem parku s pričetkom ob 10.15.

Pred tekmovanjem so razredne učiteljice pri pouku šport izvedle »razredni kros«, kjer so se učenci na šolskem igrišču pomerili v teku na 600 m. Vsi, ki so osvojili 1., 2. in 3. mesto so se lahko udeležili mestnega krosa.

Prvi trije tekmovalci v posamezni kategoriji so na mestnem krosu prejeli medalje takoj po končanem tekmovanju. Več o tem pa TUKAJ.

22. Ljubljanski maraton

V soboto, 28. 10. 2017, je v centru mesta potekala največja šolska tekaška prireditev Ljubljanski maraton.  Tako kot vsako leto se je tudi letos prireditve udeležilo kar nekaj naših učencev od 1. do 7. razreda. Učence je med tekom spremljal sonček in veliko nasmejanih ter veselih obrazov. Tekači iz cele Slovenije so tekli na 600 m (1., 2. razred), 1350 m (3. – 5. razred) in na 1850 m (6. – 9. razred). Več o tema pa TUKAJ.

Žogarija

V sredo, 29. 11. 2017, je na Osnovni šoli Toneta Čufarja potekala mednarodna športna prireditev Žogarija. Poleg šestih drugih ljubljanskih šol je tudi letos naša šola sodelovala na tem projektu. Več o tem pa TUKAJ.

Športni začetek novega šolskega leta

Z novim šolskim letom so se pričela tudi šolska športna tekmovanja. Že v prvih dveh mesecih se je izvedlo veliko tekmovanj, ekipnih in posameznih športov. Seveda so tudi naši učenci uspešno in aktivno sodelovali in se borili za najboljša mesta. Več o tem pa TUKAJ.

Planinski izlet na Pristovški Storžič

Na sončno soboto, 20. 10. 2017, smo se z učenci, ki so vključeni v planinski krožek, odpravili na naš drugi planinski izlet v novem šolskem letu. V družbi planincev iz OŠ Ledina, OŠ Milana Šuštaršiča in OŠ Karla Destovnika Kajuha se je 24 naših učencev od 2. do 7. razreda podalo na avstrijski Pristovški Storžič/Kaerntner Storschitz (1759 m). Več o tem pa TUKAJ.

Prvi izlet planinskega krožka

V nedeljo, 1. 10. 2017, smo se že v zgodnjih jutranjih urah udeleženci planinskega krožka (skupaj s starši nas je bilo kar 47) dobili pod uro na železniški postaji. Z vlakom smo se odpeljali do Jevnice, od tam naprej pa smo pogumno zakorakali proti Domu na Jančah. Več o tem pa TUKAJ.

Mali in veliki atletski pokal

V sredo, 20. 9. 2017, je na atletskem stadionu ŽAK potekalo šolsko atletsko tekmovanje. Tudi letos se je omenjenega tekmovanja udeležilo kar nekaj naših učencev. Vsi so se potrudili po svojih najboljših močeh in uspešno zastopali našo šolo. Več o tem pa TUKAJ.

2016/17:

Planinski izlet – po Jurčičevi poti

Tokrat je naš planinski izlet potekal malo drugače. V soboto, 8. 4. 2017, smo se zbrali pred šolo, kjer smo nestrpno čakali avtobus, saj smo vedeli, da nas čaka zabaven, poučen, lep in sončen dan. Avtobus smo napolnili planinci iz naše šole (17) in naši prijatelji, planinci iz OŠ Milana Šuštaršiča (30). Tokrat je bilo vožnje nekoliko manj, kot smo navajeni. Naš pohod se je pričel na Muljavi. Med tem ko smo čakali še mlade planince iz OŠ Sostro, OŠ KDK in OŠ Ledina, smo si ogledali okolico Jurčičeve domačije. Več o tem pa TUKAJ.

Marec v znamenju športa

Zimski športni dan, košarkarska tekma pri izbirnem predmetu, planinski izlet na Dragonjo, različna športna tekmovanja, finale košarkarskega državnega prvenstva za starejše učenke in naslov državne prvakinje v judu! Vse to se je dogajalo na športnem področju v mesecu marcu 2017. Več o tem pa TUKAJ.

Zaupajmo v lastno ustvarjalnost – raziskovalna naloga

Tudi letos so se naše učenke iz 9. a razreda udeležile že 30. Srečanja mladih raziskovalcev. Srečanje je potekalo v četrtek, 23. 3. 2017, na OŠ Riharda Jakopiča. Več o tem pa TUKAJ.

Državno tekmovanje iz košarke

V torek, 14. 2. 2107, smo se s šolsko košarkarsko ekipo starejših učenk odpravili na OŠ Koseze, kjer sta nas čakali dve pomembni in zelo težki košarkarski tekmi za uvrstitev v finale državnega prvenstva. Prvo tekmo smo odigrali z domačinkami, ki so nas v predtekmovanju že premagale za 1 točko. S pomočjo trenerja, učitelja Stojana Milenkoviča, so se naše košarkarice osredotočile na igro in se vseh 30 minut zelo dobro borile in na koncu zasluženo zmagale z rezultatom 26 : 33. Več o tem pa TUKAJ.

Tekmovanje iz košarke

V januarju 2017 se je pričelo predtekmovanje v košarki za mlajše učence in učenke.

Mlajše učenke so v predtekmovanju odigrale tri tekme in se z eno zmago in dvema porazoma  uvrstile v 2. ligo. Dekleta čakajo še tri tekme, kjer se bodo potegovale za  5. mesto. Več o tem pa TUKAJ.

Tekmovanje iz dvoranske atletike

V sredo, 1. 2. 2017, je na atletskem stadionu ŽAK potekalo finale prvenstva osnovnih šol Ljubljane v dvoranski atletiki. Letos se je v finale uvrstilo 5 naših učencev in učenk. Tekmovali so v teku na 60 m in v skoku v daljino. Več o tem pa TUKAJ.

V torek, 17. 1. 2017, je na atletskem stadionu ŽAK potekalo tekmovanje v dvoranski atletiki. Našo šolo je uspešno zastopalo 29 učenk in učencev od 5. do 9. razreda.

Učenci so tekmovali v teku na 60 m in skoku v daljino. Več o tem pa TUKAJ.

Šolsko odbojkarsko tekmovanje

V četrtek, 17. 11. 2016, je v naši telovadnici potekalo šolsko odbojkarsko tekmovanje za starejše učenke. Naše odbojkarice so se pomerile z učenkami iz OŠ Zadobrova. Več o tem si pa TUKAJ.

Mali in veliki atletski pokal

V torek, 27. 9. 2016, je na atletskem stadionu Žak potekalo šolsko atletsko tekmovanje. Kljub temu da je tekmovanje potekalo v popoldanskem času, je našo šolo zastopalo kar 35 učencev in učenk od 6. do 9. razreda. Tekmovali so v skoraj vseh atletskih disciplinah in bili pri tem zelo uspešni. Več o tem pa TUKAJ.

Drugi planinski izlet

Naš drugi planinski izlet smo zaradi napovedanega slabega vremena morali prestaviti. Namesto na Martuljške slapove smo se odpravili na zasavski konec Slovenije. Naš novi cilj je bil 1122 m visok vrh Mrzlica. Na oblačno soboto, 15. 10. 2016, smo se s petindvajsetimi mladimi planinci optimistično odpeljali proti Zasavju, kjer nas (vsaj tako smo upali) dež ne bo našel. Več o tem pa TUKAJ.

2015/16:

Pomladanski kros

V sredo, 20. 4. 2016, je v ljubljanskem Tivoliju potekal pomladanski šolski kros. Našo šolo je zastopalo 26 učencev z razredne stopnje in 5 učencev s predmetne stopnje. Vsi tekmovalci so se odrezali odlično. Več o tem preberite TUKAJ.

Žogarija

V četrtek, 21. 4. 2016, se je 13 učencev in učenk iz 2., 3. in 5. razreda udeležilo  športne prireditve Žogarija. Prireditev je potekala na igrišču Osnovne šole Miška Kranjca. Celotna prireditev je potekala v duhu »fair play-a«. Več o tem preberite TUKAJ.

Naše košarkarice na državnem tekmovanju

V mesecu marcu so se odvijale pomembne košarkarske tekme za naše starejše učenke in mlajše učence. 11. 3. 2016 je na OŠ Mirana Jarca potekalo polfinalno državno tekmovanje za starejše učenke. Več o tem pa TUKAJ.

V petek, 22. 1. 2016, so naše košarkarice odigrale prvi dve tekmi na šolskem košarkarskem državnem prvenstvu. Prvo tekmo so dekleta brez težav premagale košarkarice iz OŠ Dragomelj in z rezultatom 20:44 so bile z eno nogo že v polfinalnem tekmovanju.Več o tem pa TUKAJ.

Dvoranska atletika

V torek, 12.1.2016, smo se učenci od 5. do 9. razreda udeležili tekmovanja v dvoranski atletiki. Tako kot vedno, je tekmovanje potekalo na stadionu ŽAK in tudi tokrat smo dosegli kar nekaj odličnih uvrstitev.

Najboljši rezultati:
– Tek na 60m za 5. razred, dekleta: Maja Perpar, 3. mesto
– Tek na 60m za 6. in 7. razred, dekleta: Iza Križaj, 3. mesto
– Tek na 60m za starejše učenke: Barbara Štuhec, 1. mesto
– Vita Bergant, 5. mesto

Več o tem pa TUKAJ.

20. ljubljanski maraton

V soboto, 24. 10. 2015, je v centru Ljubljane potekala tradicionalna tekaška prireditev 20. ljubljanski maraton. Letos se je dogodka udeležilo kar 60 naših učencev in učenk od 1. do 8. razreda. Več o tem pa TUKAJ.

Veliki in mali atletski šolski pokal

V ponedeljek, 21. 9. 2015, je na atletskem stadionu Športnega parka Ljubljana potekalo atletsko šolsko tekmovanje. Več o tem pa TUKAJ.

Mentorica: Jana Kebler Zaletel

(Skupno 978 obiskov, današnjih obiskov 1)