Simbioza je eden izmed največjih vseslovenskih prostovoljskih projektov na področju medgeneracijskega sodelovanja, ki si je z doslednim uresničevanjem svojih ciljev zagotovil prepoznavnost v vseh kotičkih Slovenije. Simbiozo pozna večina dedkov in babic, ki se željni novih znanj z veseljem udeležijo delavnic, mladim pa ponuja priložnost, da delijo svoje znanje, pridobijo nove izkušnje in se od starejših tudi kaj naučijo.

S pridobitvijo naziva Simbioza šola osnovne šole po vsej Sloveniji sporočajo, da podpirajo medgeneracijsko sodelovanje, da se zavedajo pomembnosti prenosa znanja s starejših na mlade in gradnje prihodnosti, ki bo lepša za vse generacije. Šole s sodelovanjem v programu bogatimo svojo ponudbo in vzgajamo nove generacije aktivnih posameznikov, ki se zavedajo družbene odgovornosti.

Tudi Osnovna šola Franceta Bevka je ena izmed tistih šol, ki z druženjem in ozaveščanjem želi privzgojiti najmlajšim  različne vrednote. Naučiti jih želimo, da se lahko stkejo lepe prijateljske vezi tudi med različnimi generacijami ter jim pokazati, kako prijetno je lahko ustvarjanje, učenje in gibanje v dobri družbi.

Zapisala: Polonca Logar Avbelj, vodja Simbioze šola

(Skupno 299 obiskov, današnjih obiskov 1)