Spoštovani,

v četrtek, 17. 9. 2020, smo praznovali 50. obletnico delovanja Osnovne šole Franceta Bevka. Obletnico smo obeležili s slavnostno otvoritvijo estetske in vsebinsko bogate razstave, ki jo je pripravila naša knjižničarka Lucija Ademoski. Razstava stoji na prostem in bo na ogled naslednjih 14 dni, vsak dan od 7. do 17. ure. Vabim vas, da si jo ogledate.

Ponosna sem, da sem lahko danes na kratki slovesnosti kot četrta ravnateljica Bevkove šole, izrekla spoznanje, da smo Bevkovci res posebni. V prav vseh besedilih, ki opevajo znanje ali vrednote, prepoznam Bevkovega duha. V to sem se prepričala ob prebiranju zapisov v starih šolskih kronikah, kot Bevkova učiteljica in že deveto leto kot ravnateljica.

Drznost in ne predrznost, zastavljanje in doseganje ciljev, trma in neustrašnost tako pri poseganju k zvezdam kot premagovanju težav, toplina, prijateljstvo, tovarištvo, vse to že 50 let povezuje skupnost, ki je septembra 1970 zrasla na Brinju.

Danes, ko uradno praznujemo 50. obletnico delovanja šole, sicer ne v tako velikem in veličastnem slogu, kot je bilo načrtovano pred korona situacijo, a morda zato bolj pristno in obračajoč se k sebi. Zato se še posebej zahvaljujem vsem učencem in učiteljem za plakate, s katerimi ste okrasili šolo. Ob včerajšnjem odhodu iz šole sem jih prebirala in bila sem ganjena, saj sem čutila, da imate šolo res radi in da je vaša. Dragi 6. a, vaše voščilo »Vse najboljše (šola) za tvoj 50. rojstni dan, ti čuvaj nas in mi bomo tebe«, povzema vašo skrb za šolo in našo za vas.

In dragi 3. c, tudi jaz si želim, da šola »ne bi bila spet zaradi karantene prazna«.

Zahvaljujem se vsem bivšim in sedanjim delavcem šole, staršem, učencem in vsem ostalim, ki ste ali ste bili del Bevkove zgodbe, in vam čestitam ob našem skupnem prazniku.

Barbara Kampjut, ravnateljica

(Skupno 449 obiskov, današnjih obiskov 1)