Učenci OŠ Franceta Bevka izjemni v izkazovanju znanja na Državnem tekmovanju iz kemijskega eksperimenta za OŠ 2020/2021

Tudi v šolskem letu 2020/2021 so bili učenci naše šole izjemno uspešno na področju izkazovanja znanja z raziskovalnim pristopom v inovativnem kemijskem eksperimentu.

Na Gimnaziji Moste so v okviru Enote za raziskave, razvoj, razvijanje ustvarjalnosti in inovacije Gimnazije Moste v sodelovanju z institucijami, ki skrbijo za izobraževanje in razvoj kadrov s področja kemijskega izobraževanja, že osmič organizirali tekmovanje iz kemijskega poskusa za osnovne šole in ga šestič izpeljali tudi na državni ravni.  Na izbirnem tekmovanju v mesecu aprilu sta bila med 20 najboljših v državi uvrščena tudi 2 inovativna eksperimenta učencev naše šole, ki so ju učenci predstavili s kratkim videoposnetkom in strokovnim prispevkom za zbornik tekmovanj.  V petek, 14. 5. 2021 pa so učenci pod mentorskim vodstvom Violete Stefanovik predstavili svoj projekt z javnim nastopom in zagovorom pred strokovno komisijo na Državnem tekmovanju iz kemijskega eksperimenta 2020/2021, ki je potekalo preko videokonferenčne platforme Zoom.

Učenci 9. razreda naše šoleso osvojili 5 odličij:

3 zlata: Ana DimitrijeviĆ, Ana Vesel, Doroteja Porenta s poskusom: »Od gumijastih črvov do odstranjevalcev težkih kovin iz odpadnih voda«  – 3. mesto in posebna nagrado za najbolj izviren poskus.

2 srebrni: Mark Iztok Lunder in Jernej Kušej s poskusom  »Od naravnih polimerov iz rjavih alg do produktov, ki ustrezajo naprednim zahtevam medicine in farmacije«.

Na uspehe naših učencev smo učitelji in učenci OŠ Franceta Bevka zelo ponosni. 

Violeta Stefanovik, mentorica učencev

(Skupno 160 obiskov, današnjih obiskov 1)