Na 21. mednarodnem grafičnem bienalu otrok in mladih v Torunu na Poljskem so našteli 10128 del iz 45 držav. Za razstavo so izbrali 969 grafik iz 39 držav, med katerimi so izbrali tudi dela otrok iz Slovenije in učenci naše šole so bili edini sodelujoči iz Ljubljane. Dve grafiki štirih učencev sta bili izbrani za razstavo. Priznanje za sodelovanje na razstavi so prejeli: Alen Seferović in Matija Budja iz letošnjega 8. a ter Miha Kosanc in Lenart Peternel  iz letošnjega 8. b. Več o tem pa TUKAJ.

…………………………………………………………………..

V šolskem letu 2018/19 so na Mestni občini Ljubljana z Oddelka za predšolsko vzgojo ponovno razpisali likovno – literarni natečaj z naslovom »Petarda je nevarna«, ki je bil namenjen učencem osnovnih šol.  Strokovna komisija, imenovana za namen izvedbe nagradnega natečaja »Petarda je nevarna«, je izbrala tudi likovni izdelek Katje Javornik, učenke OŠ Franceta Bevka, iz 8. a, v katerem sporoča, da petarde niso moteče le za ljudi, ampak tudi za živali, ki se ob pokanju močno prestrašijo in zmedejo. Več o tem pa TUKAJ.

…………………………………………………………………..

S Sredne šole za oblikovanje in fotografijo iz Ljubljane so učence osmih in devetih razredov povabili na prvi mednarodni natečaj za najizvirnejšo kreacijo oblačila za valeto 2019. Komisija je izbrala tudi pet izvirnih predlogov oblačil za valeto in ena izmed njih je bila kreacija učenke OŠ Franceta Bevka Ele Razpet iz 8. a razreda, ki je vabljena na ogled modne revije. Več o tem pa TUKAJ.

 

Mentorica učencem: Petra Novak Trobentar, učiteljica likovne umetnosti

(Skupno 304 obiskov, današnjih obiskov 1)