V sredo, 13. 12. 2023, ob 17. uri, so na Oddelku za otroke in mladino Knjižnice Otona Župančiča, zaključili letošnjo celoletno Bralnospodbujevalno akcijo Jaz sem knjiga, preberi me!. Akcijo so zasnovali v Mestni knjižnici Ljubljana, Pionirska – center za mladinsko književnost in knjižničarstvo, skupaj s Slovensko sekcijo IBBY. Ob zaključku obeh natečajev, likovnega in literarnega, so pripravili odprtje razstave nagrajenih likovnih in literarnih izdelkov in povabili nagrajence iz cele Slovenije, da se udeležijo slovesnega dogodka podelitve knjižnih nagrad, ki jih je prijazno donirala založba Mladinska knjiga, ki tako kot v knjižnici, spodbuja s kakovostnimi knjigami branje otrok in mladih.

Dogodek, ki so se ga udeležili nagrajenci s svojimi starši, družinskimi člani in tudi mentorji iz različnih slovenskih krajev (Most na Soči, Brežice, Celje, Jurovski Dol …), je v knjižnico prinesel obilo veselja in  zadovoljstva. Zdelo se je, da je v knjižnici posijalo sonce. Veseli obrazi otrok, njihovih odraslih in ponos, kar dokazujejo tudi fotografije. Veselilo jih je, da so nagrajenci tudi dobri bralci, ki povezujejo branje in ustvarjanje.

Zahvaljujejo se vsem vrtcem, osnovnim šolam, mentorjem in  družinam za sodelovanje v obeh natečajih, na katera so prejeli zelo veliko število imenitnih izdelkov.

Med nagrajenimi je bila tudi učenka naše šole Nika Kuralt iz 1. b, ki je ustvarila likovno delo pri krožku spretni prstki pod mentorstvom učiteljice Katje Stanišič. Njeno likovno delo in ostala, ki so bila tudi poslana na likovni natečaj, lahko pogledate TUKAJ.

Učiteljici likovne umetnosti: Petra Novak Trobentar in Katja Stanišič

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)