Dragi učenci, spoštovani starši in krajani,

Prenova prve faze športnih površin na šolskem igrišču Osnovne šole Franceta Bevka v Ljubljani se je začela 16. julija in bi se v pogodbeno predvidenem roku, to je 17. septembra, tudi zaključila, če se ne bi pojavile nepričakovane težave, vezane na stično povezavo ploščadi, ki je bila predvidena za obnovo šele v drugi fazi. Na tej ploščadi so se pokazale večje poškodbe  in izkazalo se je, da bi bilo smiselno del obnove 2. faze priključiti trenutni prenovi. Na ta način se bomo v naslednji fazi prenove izognili nevarnosti poškodovanja letos obnovljenih površin, kar je še bolj pomembno, pa je, da bomo tako preprečili morebitne nezgode na sedaj izredno poškodovanih tlakih. Obnova se bo zaključila po novem pogodbeno predvidenem roku 19. 10. 2018, ko bomo učencem lahko poleg tekaške steze in jame za skok v daljino, krožnega tekališča, košarkarskega in odbojkarskega igrišča, ponudili še ploščad s sodobno mizo za namizni tenis, košem za najmlajše in novimi drevesi.

Učenci do takrat zaradi zagotavljanja varnosti nimajo dostopa na igrišče. Kljub obnovi vse dejavnosti potekajo normalno, šport se odvija v telovadnicah, oddelki podaljšanega bivanja pa lahko za sprostitev na prostem uporabljajo razmeroma velik in ograjen šolski vrt.

Sodelovanje z Mestno občino Ljubljano, ki je naš investitor, je izredno dobro. Po zaslugi njenega posluha za potrebe osnovnih šol bo Osnovna šola Franceta Bevka v kratkem dobila izredno funkcionalno in lepo športno igrišče, kjer bomo lahko izvajali vse športne in ostale sprostitvene dejavnosti, krajani Bežigrada pa boste v neposlovnem času šole dobili možnost aktivnega preživljanja prostega časa.

Verjamemo, da se skupaj z nami veselite novega igrišča.

Barbara Kampjut, ravnateljica

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)