ŠOLSKI KROS – MEDRAZREDNO TEKMOVANJE, 1. – 9. razred, 29. september 2023

V sklopu evropskega projekta Evropski šolski športni dan smo za učence OŠ Franceta Bevka in za dva oddelka učencev Centra Janeza Levca, ki sta se vključila na našo šolo, organizirali Bevkov šolski kros – medrazredno tekmovanje v teku. Kros smo organizirali na šolskem igrišču, kjer smo učitelji športa traso teka dobro označili in jo opremili z motivacijskimi napisi. Imeli smo poseben prostor za ogrevanje in prostor za navijanje. Kros je potekal od 2. do 5. šolske ure. Vreme je bilo lepo, vzdušje je bilo fantastično, saj se je na dogodku razvil pravi športni duh, ko so učenci navijali drug za drugega.

Učenci od 1. do 5. razreda so diplome prejeli neposredno po teku, učenci predmetne stopnje pa so jih prejeli v času rekreativnega odmora v naslednjem tednu.

Prireditev se je štela tudi za interno tekmovanje Najšportnik, Najšportnica in Najboljši športni razred, kjer je zmagal 8. a, saj so imeli največ uspešnih posameznikov.

TUKAJ si lahko pogledate traso krosa, rezultate in fotografije s krosa ter podelitve.

Učiteljica športa Petra Radi


Atletika – ekipno tekmovanje, 6. – 9. razred, 25. september 2023 (9.00 – 11.00)

V ponedeljek, 25. septembra, je potekalo ekipno tekmovanje v atletiki za učence ljubljanskih osnovnih šol.  Učitelji športa smo glede na posamezne rezultate pri vsebinah atletike (osvojenih v tem šolskem letu), na tekmovanje povabili najbolj uspešne učence v različnih atletskih disciplinah. Pred tekmovanjem smo opravili še dva skupna treninga, da smo se še bolje pripravili in krepili ekipni Bevkov duh.

Tekmovanje je potekalo na stadionu Žak v dopoldanskem času. Tja smo se odpravili peš. V tekmovanju smo bili zelo uspešni. Če bi bilo tekmovanje posamezno, bi kar 8 učencev osvojilo medaljo (označeni spodaj z rumeno barvo). Vendar je na tem tekmovanju štel ekipni rezultat. Ker se nam žal niso priključili vsi učenci, smo zbrali manj točk od predvidenih in se nismo uvrstili na finalno (državno) tekmovanje. Vseeno ocenjujemo to atletsko tekmovanje kot zelo uspešno in je služilo kot odlična priprava za spomladanski del, ko bodo atleti tekmovali posamično. TUKAJ so objavljeni vsi rezultati naših učencev, na koncu pa še nekaj fotografij z dogodka.

Učiteljica športa, Petra Radi


JESENSKI OBČINSKI KROS TIVOLI, 1. – 9. razred, 12. oktober 2023

Na podlagi rezultatov šolskega krosa, ki je potekal 29. septembra na šolskem igrišču, smo povabili učence z najboljšimi rezultati, da zastopajo našo šolo na jesenskem občinskem krosu, ki je potekal 12. oktobra v Tivoliju.

Tekmovanje je potekalo v zgodnje popoldanskem času, zato smo šli z učenci najprej na kosilo, nato pa se z mestnim avtobusom odpravili v center mesta, od koder smo šli peš do Tivolija. Sprehod je bil odlično ogrevanje za kasnejši tek. Specialno tekaško ogrevanje pa je vodila devetošolka Maruša. Vsi učenci so tekli v Bevkovih rumenih ali belih majčkah, da so bili na progi dobro vidni in da smo za njih lažje navijali.

Najprej so startali prvošolci, ki so pretekli 270 m, nato so učenci od 2. do 5. razreda tekli 500 m, od 6. do 9. razred so pretekli 700 m, razen fantov 8. in 9. razreda, ki so premagali kar 1200 m razdaljo.

Štirje naši učenci so se uvrstili na zmagovalne stopničke: Brinovar Nejc (5.a) in Majerič Maks Val (9.c) sta dosegla prvo mesto, Taja Vuković (2.b) si je pritekla 2. mesto, Norčič Lara (6.c) pa si je priborila 3 mesto.

TUKAJ so zapisani vsi rezultati naših učencev. Najboljši so obarvani z rumeno barvo.

Vsem tekmovalcem čestitamo za dosežene rezultate in se jih zahvaljujem za zastopanje naše šole na tem dogodku.

Petra Radi, učiteljica športa


PREDSTAVITEV ŠPORTA RUGBY – GET INTO RUGBY, 3. in 4. razred, 22. september 2023

V zadnjem tednu septembra je učence 3. in 4. razreda med poukom športa obiskal trener rugbya in jim predstavil šport, ki ni v učnem načrtu. Cilj predstavitve je bil učence seznaniti z novim športom in ga zanj navdušiti. Predstavitev je bila zanimiva in zabavna. Učenci so se učili podaje rugby žoge in način gibanja igralcev. Ker gre za nekontaktno različico tega športa, je vadba za to starost primerna in atraktivna. Trenerju smo predlagali, da naslednje leto lahko ponudi interesno dejavnost rugby na naši šoli, saj so bili učenci za vadbo zelo motivirani.

Fotografije si lahko ogledate TUKAJ.

Učiteljica športa Petra Radi


ATLETSKI ŠPORTNI DAN Z REZULTATI, 6. in 7. razred, 10. oktober 2023

Atletski športni dan smo za 6. in 7. razrede izpeljali v torek, 10. oktobra. Najprej smo se v šoli dobro okrepčali, da smo imeli dovolj energije za atletske vsebine, potem pa se peš odpravili na ŽAK stadion. Tam so nas sprejeli trenerji Atletskega društva MASS in nas razdelili v skupine. Pomerili smo se v različnih atletskih disciplinah:

  • skok v daljino z zaletom,
  • skok v višino,
  • met vorteksa,
  • tek na 60 m iz nizkega starta,
  • tek na 600 m iz visokega starta.

Čeprav nas je pričakalo megleno jutro, nas ni zeblo in je bil dan zelo primeren za atletiko. Tako smo izpolnili tehniko posameznih atletskih elementov, med seboj tekmovali in se hkrati tudi medsebojno spodbujali ter se zato imeli zelo lepo. Nekaj učencev in učenk, ki so po rezultatih izstopali, pa so trenerji tudi povabili na nadaljnje atletske treninge.

TUKAJ je objavljenih nekaj fotografij z dogodka in rezultati prvih 15 učencev po atletskih disciplinah (ločeno po spolu).

Petra Radi, učiteljica športa


DRŽAVNIK PRAZNIK – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA, Šport za zdravje in šport za sprostitev, 7. oktober 2023

S strani Olimpijskega komiteja Slovenije smo dobili povabilo na praznovanje državnega praznika Dan slovenskega športa, ki je bilo sprva planirano 23. septembra, vendar je bilo zaradi slabega vremena odpovedano. Praznovanje je bilo tako prestavljeno na soboto, 7. oktobra, ko smo se ga udeležili z učenci, ki obiskujejo izbirna predmeta Šport za zdravje in Šport za sprostitev.

Zjutraj smo se z učenci dobili pri šoli in se s kolesi odpravili v center mesta. Kolesa smo zaklenili in se odpravili na Kongresni trg, kjer je potekala prireditev.

Učenci so se lahko preizkusili v skoraj 50 različnih športih in športnih izzivih. Na vseh postajah so nabirali štampiljke in se tako potegovali za praktične nagrade. Dan je bil zelo lep in mi smo se imeli super. Ker slika pove več kot tisoč besed, si lahko TUKAJ ogledate, kako je potekala prireditev ob prazniku slovenskega športa 2023.

Petra Radi in Jana Kebler Zaletel, učiteljici športa


ŠPORTNI DAN – ROLANJE, 3. razred, 5. oktober 2023

Lepo četrtkovo dopoldne, dne 5. 10. 2023, smo tretješolci izkoristili za športni dan z rolarskimi vsebinami.

Vaditelji iz ŠD Novinar so nam omogočili izposojo opreme, nakateri učenci pa so prinesli svojo. Najprej smo se z opremo spoznali in se naučili pravilne namestitve rolarjev, ščitnikov ter čelade. Po rolarskem znanju smo se razdelili v različne skupine in se dobro ogreli. Začetniki so začeli z vajami na travi, kasneje ob robu igrišča, nadaljevali na celem igrišču. Prav vsi pa smo izvajali različne vaje za izboljšanje tehnike rolanja.

Ob koncu športnega dneva smo se pomerili še na spretnostnem poligonu in se pomerili v hokeju. Kljub temu da so bile noge že malce utrujene, so učenci dan zaključili z nasmehom in zadovoljstvom.

TUKAJ je nekaj fotografij z dogodka.

P.S.: Zahvaljujemo pa se učencem predmetne stopnje, ki so nam pomagali pomesti igrišče, da nas kamenčki med rolanjem niso motili.

Zapisala: Petra Radi, učiteljica športa

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)