V šolskem letu 2022/2023 so na točki osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav SAFE.SI organizirali nagradni natečaj za učence osnovnih šol v vseh triadah. Učenci so lahko sodelovali na različne načine glede na triado, ki ji pripadajo in sicer z likovnimi izdelki ali literarnimi izdelki, stripi in videi.

Mi smo se odločili za sodelovanje učencev tretje triade, ki obiskujejo obvezni izbirni predmet likovno snovanje, ki so izdelali različne video prispevke na temo “Dobro počutje in internet“. Komisija, sestavljena iz strokovnjakov SAFE.SI projekta ter predstavnikov Fakultete za družbene vede, je ocenila ustreznost izdelkov glede na kriterije natečaja, kreativnost izdelkov, inovativnost tem in uporabnost izdelkov.

Oddali smo šest izdelkov v obliki video predstavitev in organizatorja je prepričal video z naslovom »Kako lahko nekomu besede spremenijo dan«, ki je tudi med nagrajenimi izdelki letošnjega SAFE.SI nagradnega natečaja. Zato so učenke, avtorice izdelka, devetošolke Lana Dujič, Alja Osmačko Šalehar, Ela Peršin in njihova mentorica Petra Novak Trobentar, v četrtek, 25. 5. 2023, vabljene na zaključni dogodek v Ljubljano s podelitvijo nagrad. 

Vse video prispevke si lahko pogledate tukaj:

Kako lahko nekomu besede spremenijo dan: https://video.arnes.si/watch/p0stsnvq65fw

Ideali: https://video.arnes.si/watch/mbzf3fjg3wtw

Izsiljevanje: https://video.arnes.si/watch/9w06lj6krmh6

Nihče ni popoln: https://video.arnes.si/watch/hz3wg1j7mb9g

Sovražni govor: https://video.arnes.si/watch/ytp3hrxjsf83

Zasvojenost z internetom: https://video.arnes.si/watch/dgcx7s43jvg2

Rezultati natečaja bodo po uradni razglasitvi rezultatov objavljeni tudi na spletni strani projekta.

Projekt Center za varnejši internet izvajajo Univerza v Ljubljani Fakulteta za družbene vede, Zavod Arnes, Zveza prijateljev mladine Slovenije in Zavod MISSS (Mladinsko informativno svetovalno središče Slovenije), financirata pa ga Agencija HaDEA pri Evropski komisiji in Urad vlade RS za informacijsko varnost.

Petra Novak Trobentar, mentorica

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)