Zlato priznanje na državnem tekmovanju iz geografije, ki je bilo 12. aprila 2019 na OŠ Podčetrtek je osvojil Miha Kosanc iz 8.b razreda. Štirje učenci so osvojili srebrno priznanje na področnem tekmovanju –  Ana Vesel, 7.a,  Ana Dimitrijević, 7.b,  Klara Vranovič, 8.a,  Miha Kosanc, 8.b.

11 učencev je osvojilo bronasta priznanja, od tega šest osmošolcev (Klara Vranović, 8.a,  Neja Raspet, 8.a,  Naja Dujič, 8.a,  Miha Kosanc, 8.b,  Tine Hotimir Jamnik, 8.b,  Inja Udovč, 8.b), trije sedmošolci (Ana Vesel, 7.a,  Ana Dimitrijević, 7.b,  Val Jovanović Vidmar, 7.b),  ena devetošolka (Ema Vehovec, 9.b) in ena šestošolka (Nadja Volk, 6.a).

Skupaj se je tekmovanja iz geografije na šolskem nivoju (15. 1. 2019) udeležilo 30 učencev.

Za teste smo se pripravljali po razpisanih virih in literaturi, katere obseg se s stopnjo tekmovanja širi. Tema letošnjega tekmovanja so bile migracije in migracijski tokovi. Področnega tekmovanja na OŠ Nove Fužine (8.3.2019) so se  uvrstili 4 učenci (Ana Vesel, 7.a,  Ana Dimitrijević, 7.b,  Klara Vranovič, 8.a,  Miha Kosanc, 8.b) in vsi štirje osvojili srebrno priznanje.  Miha si je še s štirimi tekmovalci delil prvo mesto in se uvrstil na državno tekmovanje, kjer se je spet odlično izkazal.

ČESTITKE VSEM TEKMOVALCEM!

Mentorica: Fikreta Marković

(Skupno 117 obiskov, današnjih obiskov 1)