Od 17. 5. do 6. 6. 2021 je potekalo tekmovanje Le macaron d’or v organizaciji Francoskega inštituta v Ljubljani. Na naši šoli smo se ga udeležili prvič, sicer pa je potekalo že peto leto zapored.

Prvi del tekmovanja je potekal na šoli v četrtek, 3. 6. 2021. Tekmovanja so se udeležile učenke iz 7. in 9. razreda. Slaščice je ocenila komisija, v kateri so bili učitelja Bojan Maričič in Stojan Milenković ter učenka 7. c Ula Svetek Gluvič. Žirija je poskusila in ocenila dve francoski slaščici. Fotografije si oglejte TUKAJ.

Maša Reberšak in Patricija Andolšek iz 9. a sta pripravili tri vrste makronov, ene z belo čokolado, meto in malinami, druge s pistacijo in tretje s karamelo, črno čokolado in solnim cvetom. Žirija se je soglasno strinjala, da so bili odlični.

Lina Komloš in Zoja Planinc iz 7. a pa sta pripravili eklerje. Obogatili sta jih s štirimi različnimi posipi, ki so predstavljali štiri letne čase. Tudi to slaščico je žirija zelo pohvalila, tako videz kot okus.

Oba prispevka s fotografijami in predstavitvenim besedilom smo poslali na Francoski inštitut v Ljubljani.

17. junija je žirija, ki ji je predsedoval slaščičar Naser Gashi, pokrovitelj tekmovanja 2021, izbrala 15 najboljših slaščičarjev v treh kategorijah: osnovne šole, srednje šole in posebna nagrada izven kategorije.

V kategoriji osnovnih šol so izbrali 4 slaščice, med katerimi so tudi makroni Maše in Patricije.

Nagrajence tekmovanja in njihove izdelke lahko pogledate na povezavi http://www.institutfrance.si/zlati-makron-rezultati.5.html

Félicitations à toutes les quatre pâtissières ! mentorica Jelka Perne

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)