V nedeljo, 2. junija 2024, je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala slovesna prireditev ZOTKINI TALENTI 2024, ki je bila namenjena najboljšim na državnih tekmovanjih iz znanja kemija, biologije, naravoslovja, logike, programiranja, tehnologije obdelav, modelarstva in srečanja mladih raziskovalcev Slovenije, ki se jih je med šolskim letom udeležilo skoraj 50 000 učencev, dijakov in študentov.

Prireditve se je udeležilo skoraj 1400 gostov (zlatih nagrajencev – najboljših mladih talentov, njihovih mentorjev in staršev ter predstavnikov fakultet in sponzorjev). Potekala je pod častnim pokroviteljstvom ministra za vzgojo in izobraževanje dr. Darja Felde, ki je v nagovoru izpostavil: »Delo z nadarjenimi učenci spodbujanje mladih talentov za raziskovanje je izjemno pomembno za razvoj naše družbe, saj bodo morda prav ti posamezniki pozneje v življenju prinesli preboje na znanstvenem, tehnološkem in družbenem področju. Zato se želim posebej zahvaliti mentorjem, učiteljem in tudi staršem, ki vodite, spodbujate in podpirate mlade na njihovi poti. Vaša vloga je neprecenljiva,”

Med zlatimi Zotkinimi talenti 2024 so bili tudi štirje učenci naše šole:

  • dobitnica zlatega Preglovega priznanja iz kemije (9. razred)
  • dobitnica zlatega priznanja iz logike (7. razred)
  • dobitnik zlatega priznanje iz programiranja kategorija SCRATCH (6. razred)
  • je dvojni ZOTKIN talent, saj je osvojila zlato priznanje iz programiranja kategorija PASCAL C,CC+ (9. razred) in zlato priznanje iz programiranja kategorija SCRATCH (9. razred)

Učenci so se na tekmovanje iz kemije pripravljali pod vodstvom mentorice Violete Stefanovik, na tekmovanje iz logike  pod  vodstvom mentorice Anje Smrtnik, na tekmovanje iz programiranja z mentorico Almo Galijašević Sabljaković.

Poročilo pripravila: Violeta Stefanovik, mentorica tekmovanj za kemijo

Celotno poročilo si poglejte TUKAJ.

(Skupno 108 obiskov, današnjih obiskov 1)