V šolskem letu 2022/2023 so na točki osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav SAFE.SI organizirali nagradni natečaj za učence osnovnih šol v vseh triadah. Učenci so lahko sodelovali na različne načine glede na triado, ki ji pripadajo in sicer z likovnimi izdelki ali literarnimi izdelki, stripi in videi. Mi smo se odločili za sodelovanje učencev tretje triade, ki obiskujejo obvezni izbirni predmet likovno snovanje, ki so izdelali različne video prispevke na temo “Dobro počutje in internet“. Več o tem pa TUKAJ.

Na natečaju je sodelovalo 319 učencev in 49 mentorjev iz 29 slovenskih šol, komisija pa je prejela 104 zanimive izdelke. Natečaj je bil razdeljen v tri kategorije glede na triletja v osnovni šoli. Komisija, ki so jo sestavljali sodelavci Safe.si, je pregledala vse prejete izdelke in izbrala najboljše. Ocenila je ustreznost izdelkov glede na kriterije natečaja, kreativnost izdelkov, inovativnost tem in uporabnost izdelkov. Njihovi avtorji so v četrtek, 25. 5. 2023, na zaključnem dogodku prejeli medalje in manjše nagrade ter obiskali Hišo iluzij.

1. mesto za video »Kako lahko nekomu besede spremenijo dan« so osvojile učenke devetošolke Lana Dujič, Alja Osmačko Šalehar in Ela Peršin iz OŠ Franceta Bevka pod mentorstvom učiteljice likovne umetnosti Petre Novak Trobentar. TUKAJ si lahko pogledate vse nagrajene izdelke in galerijo slik zaključnega dogodka. 

(Skupno 73 obiskov, današnjih obiskov 1)