Dopolnilne dejavnosti za učence iz Mestne občine Ljubljana

PRIPRAVA LAMPIJONOV V OKVIRU CELOVITE MESTNE NOVOLETNE OKRASITVE

(Vodja projekta: Petra Novak Trobentar)

Šolsko leto 2018/19:
V letošnjem šolskem letu so pri oblikovanju lampijona sodelovali učenci osmih in devetih razredov, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje 2 in 3. Otroci so bili pri delu motivirani, saj z likovnim izdelkom zastopajo svojo šolo in prispevajo k lepši Ljubljani. Več o tem pa TUKAJ.

Šolsko leto 2017/18:
NOVOLETNI LAMPIJONI V PARKU ŠPICA
Novoletna okrasitev z lampijoni, ki so jih poslikali učenci, je bila običajno v Zvezda parku. Letos je bil Zvezda park namenjen drsališču in ureditvi povezani z njim, zato so na Mestni občini Ljubljana izbrali novo lokacijo od Zoisove ceste po Grudnovem nabrežju do Špice.
Pod okriljem programa »December 2017 v Ljubljani« so nas z MOL povabili na druženje učencev in mentorjev ljubljanskih osnovnih šol, ki smo sodelovali pri izdelavi lampijonov. Učenci, ki v letošnjem šolskem letu obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje, so se v četrtek, 21. decembra 2017, z učiteljico likovne umetnosti udeležili srečanja v Parku Špica. Več o tem pa TUKAJ.
Šolsko leto 2016/17:
PREDNOVOLETNA OKRASITEV PARKA ZVEZDAV okviru programa »December 2016 v Ljubljani« so učence in mentorje ljubljanskih osnovnih šol, ki smo sodelovali pri izdelavi lampijonov, povabili na druženje. V četrtek, 22. decembra 2016, ob 11. uri smo se dobili v Parku Zvezda, kjer so se učenci lahko posladkali ter se fotografirali ob lampijonih, pridružil pa se nam je tudi župan Zoran Janković. Več o tem pa TUKAJ.Z-zupanom-v-Parku-Zvezda

 

 

 

 

 

Šolsko leto 2015/16:
PRIPRAVA LAMPIJONOV V OKVIRU CELOVITE MESTNE NOVOLETNE OKRASITVE PARKA ZVEZDA
Pri likovnem krožku, ki je bil namenjen učencem drugega triletja in pri izbirnem predmetu likovno snovanje smo izdelali pravljično vilo iz različnih materialov: žica, blago, kaširana masa, vse pobarvano z akrilnimi barvami v novoletnem motivu.
Pri tem delu je bila pomembna vloga likovnega pedagoga oz. učitelja, ki organiziral potek dela tako, da so bili vanj vključeni vsi otroci, ne glede na starost in njihove sposobnosti ter zmogljivosti. Zato je bilo potrebno faze dela prilagoditi časovnemu obdobju, saj smo imeli na razpolago le dobra 2 tedna. Delo je bilo treba prilagoditi tudi starosti otrok, da so uporabljali primerne likovne tehnike. Otroci so bili pri delu motivirani, saj so z likovnim izdelkom zastopali svojo šolo in prispevali k lepši Ljubljani.
Prireditev za učence, ki so sodelovali v Parku zvezda je bila 22. 12. 2015. V časopisu Delo je bila o tem objavljena tudi reportaža.

PRIPRAVA OKRASITVE V OKVIRU CELOVITEGA MESTNEGA NOVOLETNEGA PROGRAMA ČETRTNE SKUPNOSTI BEŽIGRAD
Že v novembru 2015 so učenci višjih razredov izdelali veliko okraskov v obliki zvezd iz odpadnega stiropora in jih pobarvali v belo modri barvi. Z njimi so s podjetja Javna Razsvetljava okrasili 10 m visoko drevo, ki je stalo v bližini Četrtne skupnosti Bežigrad.
Šolsko leto 2014/15:
PRIPRAVA LAMPIJONOV V OKVIRU CELOVITE MESTNE NOVOLETNE OKRASITVE
Pri likovnem krožku, ki je namenjen učencem drugega triletja in pri izbirnem predmetu likovno snovanje izdelamo pravljično vilo iz različnih materialov: žica, blago, kaširana masa, vse pobarvano z akrilnimi barvami v novoletnem motivu.
Šolsko leto 2013/14
PRAVLJIČNA VILA V PARKU ZVEZDA
Pravljični gozd – park Zvezda – so letos spet obiskale »pravljične vile«. Pri likovnem krožku, ki je namenjen učencem drugega triletja in pri izbirnem predmetu likovno snovanje 1 in 2, smo novembra 2013 izdelali pravljično vilo iz različnih materialov (žica, blago in kaširana masa), ki smo jih pobarvali z akrilnimi barvami v novoletnem motivu. Kot novost smo dodali še »praznični okrasek«.
V sredo, 4. decembra 2013, smo imeli v parku zaključno srečanje vseh sodelujočih skupaj z gospodom županom, kjer ni bilo ozvočenja in govorov, ampak samo prijetno druženje in sladkanje z vročo čokolado in rogljički. Več o tem preberite TUKAJ
IZDELAVA NOVOLETNIH OKRASKOV ZA SMREKO V MESTNI HIŠI
Vsako leto, in sicer že več kot deset let, otroci ljubljanskih osnovnih šol izdelajo okraske za smreko v atriju Mestne hiše. Okraske izdelajo iz odpadnih materialov, ki se z otroško domišljijo in trudom iz odpadkov spremenijo v praznične okraske. Letos so okraske izdelali učenci naše šole.
V sredo, 27. novembra 2013, smo z učenci 5.a obiskali Mestno hišo in v preddverju okrasili smreko z izdelki, ki smo jih izdelali pri pouku likovne umetnosti. Več o tem preberite TUKAJ
SODELOVANJE UČENCEV OŠ FRANCETA BEVKA V PARKU ZVEZDA OB KOŠARKARSKEM PRVENSTVU 2013
V Ljubljani se je v jeseni dogajal izjemen dogodek, saj je bilo naše mesto gostitelj evropskega košarkarskega prvenstva. Učenci ljubljanskih osnovnih šol so pod vodstvom likovnih pedagogov že v juniju 2013 izdelali silhuete košarkarjev, ki so bile med evropskim prvenstvom v košarki razstavljene v parku Zvezda. Tudi učenke in učenci naše šole so pri izbirnem predmetu Likovno snovanje iz tanke armaturne mreže in iz odpadnih pokrovčkov ter plastičnih posodic izoblikovali atraktivno lebdečo figuro – silhuete košarkarja.
Septembra 2013 smo bili povabljeni v Park Zvezda na otvoritev, kjer nas je prišel pozdravit in se nam zahvalit tudi župan Ljubljane gospod Zoran Janković. Več o tem preberite TUKAJ
(Skupno 396 obiskov, današnjih obiskov 1)