Učbeniški sklad je v skladu z ZOFVI in Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov ustanovljen za vse razrede osnovne šole zato, da se učencem zagotovi učbenike in učna gradiva, ki jih bodo potrebovali pri pouku.

Na osnovi Kataloga učbenikov, ki ga vsako leto objavi Zavod za šolstvo, se učitelji odločijo za učbenike, ki jih bodo učenci potrebovali v prihodnjem šolskem letu. Odločitev o izbiri učbenikov je popolnoma v avtonomiji učitelja, kakor tudi izbira ostalih učnih gradiv.

Starši oz. učenci se sami odločijo, ali bodo učbenike in učna gradiva kupili ali pa si jih bodo brezplačno izposodili v šoli. V izposojene učbenike učenci ne pišejo.

Potreba po izposoji učbenikov iz učbeniškega sklada se vsako leto sproti evidentira na osnovi vrnjenih naročilnic za izposojo kompleta učbenikov, ki ga je določila šola. Ob koncu šolskega leta (v juniju) učenci vrnejo nepoškodovane učbenike, upravljavec učbeniškega sklada pa jih pravočasno razdeli naprej drugim učencem. Vse manjkajoče učbenike, ki jih je potrebno še naročiti oz. izidejo kasneje, učenci dobijo takoj, ko je mogoče.

 

(Skupno 238 obiskov, današnjih obiskov 1)