Učbeniški sklad je v skladu z ZOFVI in Pravilnikom o upravljanju učbeniških skladov  ustanovljen za vse razrede osnovne šole zato, da se učencem zagotovi učbenike, ki jih potrebujejo pri pouku.

Na osnovi Kataloga učbenikov, ki ga vsako leto objavi Zavod za šolstvo, se učitelji odločijo za učbenike, ki jih bodo učenci potrebovali v naslednjem šolskem letu. Odločitev o izbiri učbenika je popolnoma v avtonomiji učitelja, starši oz. učenci pa se sami odločijo ali bodo učbenike kupili ali pa si jih bodo brezplačno izposodili v šoli.

Izposoja velja izključno za učbenike, v katere učenci ne pišejo, vse ostalo gradivo pa si priskrbijo sami. Potreba po izposoji učbenikov iz učbeniškega sklada se vsako leto sproti evidentira na osnovi vrnjenih izpolnjenih naročilnic za izposojo kompleta učbenikov, ki ga je določila šola.

Ob koncu šolskega leta (v juniju) učenci vrnejo nepoškodovane učbenike, skrbnik učbeniškega sklada pa jih pravočasno razdeli naprej drugim učencem. Vse manjkajoče učbenike, ki jih je potrebno še naročiti oz. izidejo kasneje, učenci dobijo takoj, ko je mogoče.

 

(Skupno 10 obiskov, današnjih obiskov 1)