S spremembo 135. člena ZOFVI-M imajo vsi davčni zavezanci možnost, da del dohodnine namenijo tudi za donacijo šolskim skladom. Posameznemu šolskemu skladu se lahko nameni do 0,3%, pri čemer pa skupni seštevek vseh namenitev ne sme presegati 1% odmerjene dohodnine.

Tudi Osnovna šola Franceta Bevka  je uvrščena na seznam upravičencev do donacij od dela dohodnine. Del dohodnine (0,3 %) lahko namenite šolskemu skladu Osnovne šole Franceta Bevka na sledeč način:

• Preko storitev elektronskega poslovanja FURS eDavki oddate obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije«, v katerem pod davčno številko upravičenca navedete 75844818 in vpišete odstotek, ki ga namenjate šolskemu skladu (01, 0,2 oz. 0,3%).

Namenitev dela dohodnine za donacije: https://edavki.durs.si/EdavkiPortal/openportal/CommonPages/Opdynp/PageD.aspx?category=namenitev_dela_dohodnine_fo

• Izpolnite obrazec »Zahteva za namenitev dela dohodnine za donacije« s svojimi podatki, ga natisnete in podpišete ter prinesete v tajništvo šole.

• Obrazec izpolnite, natisnete in ga pošljete na pristojni finančni urad (FU Ljubljana, Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana).

Iskrena hvala vsem, ki se odločite, da del dohodnine za donacije namenite šolskemu skladu Osnovne šole Franceta Bevka. Ob tem vas vabimo, da še naprej prispevate sredstva za šolski sklad, saj s temi sredstvi ves čas posodabljamo učne pripomočke in zvišujemo standard pouka.

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)