REZULTATI S PODROČJA TEHNIKE IN TEHNOLOGIJE– Osnovna šola Franceta Bevka Ljubljana

2021/22:

……….

2020/21:

…………….

2019/20:

Na 11. Timovem tekmovanju s papirnatimi letalci za učence od 3. do 9. razreda, ki je potekalo v soboto, 29. februarja 2020, se je učenec naše šole Timi Makarovič iz 6. A uvrstil na 4. mesto v kategoriji trajanje leta. Na ostalih kategorijah sta se še dva učenca (Luka Plevčak in Ožbej Peternel), žal, uvrstila na nižja mesta.

Mentorica: Petra Novak Trobentar

2018/19:

ZOTKS in revija TIM sta letos organizirali 10. Timovo tekmovanje s papirnatimi letalci in modeli drsalcev in pri krožku Les je lep in uporaben smo se v letošnjem šolskem letu že drugič pripravljali na to tekmovanje.

Ekipa naše šole je štela pet tekmovalcev: Timi Makarovič, Val Robnik in Luka Plevčak iz 5.a ter Oton Furlan in Sergej Golubovič iz 5.b. Najuspešnejši udeleženci so na koncu tekmovanja prejeli medalje in diplome, med katerimi je bil tudi Oton Furlan, saj je zasedel 3. mesto iz kategorije natančnost pristajanja v cilj. Ostali tekmovalci so bili prav tako uspešni. Več o tem pa TUKAJ.

Mentorica: Petra Novak Trobentar

2017/18:

Spet so frčala papirnata letala, so naslovili članek na spletni strani Zveze za tehnično kulturo TUKAJ.

Pri krožku Mladi tehniki smo se v letošnjem šolskem letu pripravljali na 9. Timovo tekmovanje s papirnatimi letalci. Tekmovanje je organizirala revija za tehniško ustvarjalnost mladih TIM v sklopu Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS). Potekalo je v telovadnici Biotehniškega izobraževalnega centra, in sicer v soboto, 10. februarja 2018, z začetkom ob 10. uri. Več o tem pa TUKAJ.

Mentorica: Petra Novak Trobentar

2016/17:

V soboto, 10. junija  2017, je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala slovesna prireditev »ZOTKINI TALENTI 2017«, kjer so slovesno podelili zlata priznanja iz znanja in raziskovanja najboljšim mladim naravoslovcem in tehnikom Slovenije. Med nagrajenci je bil tudi Klemen Klopčič 9.A dobitnik srebrnega  priznanja  na državnem tekmovanju Mladih tehnikov v kategoriji  modelarstva »Ladijski modeli MČ 1«.

Mentor: Grade Arsić

(Skupno 465 obiskov, današnjih obiskov 1)