Evropska mreža zdravih šol (The European Network of Health Promoting Schools) je nastala kot strateški projekt pod okriljem Svetovne zdravstvene organizacije (Urad za Evropo), Sveta Evrope in Evropske komisije.

Slovenija se je z 12 pilotskimi šolami priključila Evropski mreži zdravih šol leta 1993. Projekt podpirata Ministrstvo za zdravje in Ministrstvo za šolstvo, znanost in šport, Inštitut za varovanje zdravja RS pa je nacionalni podporni center Zdravih šol.

Naša šola se je vključila v projekt leta 1998. Več o tem preberite TUKAJ.

Shema šolskega sadja in zelenjave (SŠS) je ukrep skupne kmetijske politike EU v sektorju sadja in zelenjave. Namen tega ukrepa je ustaviti trend zmanjševanja porabe sadja in zelenjave in s tem poskusiti omejiti naraščanje pojava prekomerne telesne teže in debelosti pri otrocih. Slednja namreč povečuje tveganje za nastanek številnih bolezni (sladkorna bolezen tipa 2, srčno-žilne bolezni, rak, osteoporoza …).

Evropska komisija je po obsežni študiji ugotovila, da je SŠS eden od ukrepov, s katerim bi lahko dolgoročno pripomogli k izboljšanju trenutnega stanja.

V ta namen je EU državam članicam namenila finančno pomoč za brezplačno razdeljevanje sadja in zelenjave v osnovnih šolah.
Tudi naša šola sodeluje v projektu, saj želimo učencem čim večkrat ponuditi sadje in zelenjavo, ter jih na ta način navajati na pomen sadja in zelenjave za zdravje.

Na voljo je spletna stran o Shemi šolskega sadja: http://www.shemasolskegasadja.si , ki je namenjena obveščanju javnosti, uporabna je za šole, otroke, starše ter dobavitelje sadja in zelenjave.

Šolsko leto 2014/15:
V petek, 19. 9. 2014, smo na OŠ Franceta Bevka obeležili 21. september, mednarodni dan miru. Tudi naša šola se je letos priključila projektu in na šolskem vrtu smo ob kratkem programu slovesno posadili lipo miru. Več o tem pa  TUKAJ
Šolsko leto 2012/13:
Več o projektu na naši šoli, v šolskem letu 2012/13, preberite TUKAJ
– OTROCI ZA OTROKE, maj 2013 – poročilo
– BEVKOV BAZAR, december 2012 – fotogalerija
– POLEPŠAJMO SLOVENIJO, marec 2012 – fotogalerija
Šolsko leto 2011/12:
Več o projektu na naši šoli, v šolskem letu 2011/12, preberite TUKAJ
– BEVKOV BAZAR in prodaja izdelkov – fotogalerija
– BEVKOV BAZAR in delavnice – fotogalerija
– NENASILNA KOMUNIKACIJA – več o projektu…

– DRSAJMO VSI –  več o projektu…

– OČISTIMO SLOVENIJO – … več o projektu

(Skupno 121 obiskov, današnjih obiskov 1)