REZULTATI S PODROČJA ASTRONOMIJE– Osnovna šola Franceta Bevka Ljubljana

2018/19:

……………………………..

2017/18:

V šolskem letu 2017/18 je potekalo 9. tekmovanje v znanju astronomije za Dominkova priznanja.
Decembra se je šolskega tekmovanja udeležilo sedemnajst učencev sedmih, osmih in devetih razredov.
Liza Knez, Lenart Peternel, Ema Vehovec, Lara Umek, Domen Lisjak, Luka Papež, Klemen Klopčič, Nejc Fonović in Klemen Franko so osvojili bronasto priznanje.
Januarja je na Gimnaziji Šentvid potekalo še državno tekmovanje, na katerega so se uvrstili Liza Knez, Lenart Peternel, Ema Vehovec in Domen Lisjak. Vsi so se odlično odrezali, saj so vsi osvojili srebrno priznanje.

Vodja tekmovanja: Ladislava Ježek – Narobe

2016/17:

V šolskem letu 2016/2017 je potekalo 8. tekmovanje v znanju astronomije za Dominkova priznanja.

Januarja je na Gimnaziji Šentvid potekalo državno tekmovanje, na katerega se je uvrstila Urša Mati Djuraki. Urša je na državnem tekmovanju osvojila 1. mesto in s tem 1. nagrado ter zlato priznanje. Več o tem pa TUKAJ.

2015/16:

V šolskem letu 2015/16 je potekalo 7. tekmovanje v znanju astronomije za Dominkova priznanja.

Januarja je na Gimnaziji Šentvid potekalo še državno tekmovanje, na katerega se je uvrstila Urša Mati Djuraki. Urša je na državnem tekmovanju osvojila 2. mesto in s tem 2. nagrado in zlato priznanje.

Zaradi izjemnega dosežka je Urša dobila povabilo za sodelovanje na 23. Sanktpeterburški astronomski olimpijadi. To tekmovanje je potekalo v treh krogih. V prvem, izbirnem krogu, so učenci reševali naloge, na podlagi katerih so jih izbrali v nadaljnje tekmovanje. Urša se je tudi tukaj odrezala odlično. Rezultate si lahko ogledate na spletni strani olimpijade: http://school.astro.spbu.ru/?q=node/514.

13. 2. 2016 je na OŠ Turnišče potekal drugi, teoretični del, olimpijade. Več o tem si lahko pogledate v prispevku RTV Slovenija: http://4d.rtvslo.si/arhiv/porocila/174388313 (od 5:04 naprej).
Zadnji del tekmovanja, praktični del, je potekal v marcu 2016.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo, Urši pa želimo še veliko uspeha na praktičnem delu olimpijade.

Zapisala : Andreja Pagon

Vodja tekmovanja: Ladislava Ježek – Narobe