REZULTATI TEKMOVANJ IZ ŠPORTNEGA PODROČJA– Osnovna šola Franceta Bevka Ljubljana

2018/19:

Drugi izlet planinskega krožka

Na sončno soboto, 13. 10. 2018, smo se s 27 učenci naše šole odpravili na planinski izlet na Slemenovo špico. Pridružili so se nam mladi planinci iz OŠ Milana Šuštaršiča in OŠ Ledina. Med vožnjo na Vršič so učenci izvedeli kar nekaj novih, zanimivih informacij o Triglavu, Jakobu Aljažu,  spoznali so legendo o Ajdovski deklici in izvedeli, kaj so možici in zakaj stojijo ob cesti na Vršič. Več o tem pa TUKAJ.

Državno tekmovanje v odbojki na mivki

V ponedeljek, 8.10.2018, je v športni dvorani Ludus potekalo polfinalno državno tekmovanje v odbojki na mivki za starejše učence. Naši fantje so se uvrstili na omenjeno tekmovanje kot prvouvrščeni med ljubljanskimi osnovnimi šolami. Odigrali so tri tekme. Kljub temu da so pokazali odlično igro, so žal vse tri tekme izgubili in na koncu osvojili 4. mesto v skupini B. Več o tem pa TUKAJ.

Prvi planinski izlet na Govejk in Osolnik

Na lepo sončno nedeljo, zadnjega dne v septembru, smo se s planinskim krožkom odpravili na naš prvi letošnji izlet. Odpravili smo se proti Polhograjskemu hribovju, naša cilja pa sta bila Dom na Govejku in Osolnik. Več o tem pa TUKAJ.

2017/18:

Športne aktivnosti v marcu in aprilu 2018

V mesecu marcu in aprilu se je na naši šoli dogajalo ogromno športnih aktivnosti. Poleg številnih šolskih športnih tekmovanj smo se udeležili tudi drugih športnih dejavnosti in prireditev: odbojka, plavanje, ritmična gimnastika, kros, šport za zdravje. Več o tem pa TUKAJ.

Trening prve pomoči na Rdečem križu

Krožek prve pomoči obiskuje 12 učencev, ki pridno pridobivajo teoretično in praktično znanje prve pomoči, da bodo lahko pomagali sebi in drugim ob nesrečah, nezgodah in nenadnih obolenjih. Enkrat tedensko spoznavajo nezgodne situacije, v katerih je življenje zaradi poškodb neposredno ogroženo in se učijo pravilnega ukrepanja. Več o tem pa TUKAJ.

Zimski pohod na goro Oljko

V soboto, 3. 2. 2018, smo se s planinskim krožkom odpravili na naš šesti planinski izlet v tem šolskem letu. Tudi nekoliko slabša vremenska napoved nas ni ustavila. Več o tem pa TUKAJ.

Šolsko tekmovanje iz dvoranske atletike

V ponedeljek, 8. 1. 2018, je potekalo šolsko tekmovanje iz dvoranske atletike. 29 naših učencev in učenk se je potegovalo za najboljši rezultat. Vsi so uspešno zastopali našo šolo. Več o tem preberite TUKAJ.

Prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v jesenskem krosu

Tekmovanje prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v jesenskem krosu, v organizaciji Timing Ljubljana, je potekalo 17. 10. 2017 v Tivolskem parku s pričetkom ob 10.15.

Pred tekmovanjem so razredne učiteljice pri pouku šport izvedle »razredni kros«, kjer so se učenci na šolskem igrišču pomerili v teku na 600 m. Vsi, ki so osvojili 1., 2. in 3. mesto so se lahko udeležili mestnega krosa.

Prvi trije tekmovalci v posamezni kategoriji so na mestnem krosu prejeli medalje takoj po končanem tekmovanju. Več o tem pa TUKAJ.

22. Ljubljanski maraton

V soboto, 28. 10. 2017, je v centru mesta potekala največja šolska tekaška prireditev Ljubljanski maraton.  Tako kot vsako leto se je tudi letos prireditve udeležilo kar nekaj naših učencev od 1. do 7. razreda. Učence je med tekom spremljal sonček in veliko nasmejanih ter veselih obrazov. Tekači iz cele Slovenije so tekli na 600 m (1., 2. razred), 1350 m (3. – 5. razred) in na 1850 m (6. – 9. razred). Več o tema pa TUKAJ.

Žogarija

V sredo, 29. 11. 2017, je na Osnovni šoli Toneta Čufarja potekala mednarodna športna prireditev Žogarija. Poleg šestih drugih ljubljanskih šol je tudi letos naša šola sodelovala na tem projektu. Več o tem pa TUKAJ.

Športni začetek novega šolskega leta

Z novim šolskim letom so se pričela tudi šolska športna tekmovanja. Že v prvih dveh mesecih se je izvedlo veliko tekmovanj, ekipnih in posameznih športov. Seveda so tudi naši učenci uspešno in aktivno sodelovali in se borili za najboljša mesta. Več o tem pa TUKAJ.

Planinski izlet na Pristovški Storžič

Na sončno soboto, 20. 10. 2017, smo se z učenci, ki so vključeni v planinski krožek, odpravili na naš drugi planinski izlet v novem šolskem letu. V družbi planincev iz OŠ Ledina, OŠ Milana Šuštaršiča in OŠ Karla Destovnika Kajuha se je 24 naših učencev od 2. do 7. razreda podalo na avstrijski Pristovški Storžič/Kaerntner Storschitz (1759 m). Več o tem pa TUKAJ.

Prvi izlet planinskega krožka

V nedeljo, 1. 10. 2017, smo se že v zgodnjih jutranjih urah udeleženci planinskega krožka (skupaj s starši nas je bilo kar 47) dobili pod uro na železniški postaji. Z vlakom smo se odpeljali do Jevnice, od tam naprej pa smo pogumno zakorakali proti Domu na Jančah. Več o tem pa TUKAJ.

Mali in veliki atletski pokal

V sredo, 20. 9. 2017, je na atletskem stadionu ŽAK potekalo šolsko atletsko tekmovanje. Tudi letos se je omenjenega tekmovanja udeležilo kar nekaj naših učencev. Vsi so se potrudili po svojih najboljših močeh in uspešno zastopali našo šolo. Več o tem pa TUKAJ.

2016/17:

Planinski izlet – po Jurčičevi poti

Tokrat je naš planinski izlet potekal malo drugače. V soboto, 8. 4. 2017, smo se zbrali pred šolo, kjer smo nestrpno čakali avtobus, saj smo vedeli, da nas čaka zabaven, poučen, lep in sončen dan. Avtobus smo napolnili planinci iz naše šole (17) in naši prijatelji, planinci iz OŠ Milana Šuštaršiča (30). Tokrat je bilo vožnje nekoliko manj, kot smo navajeni. Naš pohod se je pričel na Muljavi. Med tem ko smo čakali še mlade planince iz OŠ Sostro, OŠ KDK in OŠ Ledina, smo si ogledali okolico Jurčičeve domačije. Več o tem pa TUKAJ.

Marec v znamenju športa

Zimski športni dan, košarkarska tekma pri izbirnem predmetu, planinski izlet na Dragonjo, različna športna tekmovanja, finale košarkarskega državnega prvenstva za starejše učenke in naslov državne prvakinje v judu! Vse to se je dogajalo na športnem področju v mesecu marcu 2017. Več o tem pa TUKAJ.

Zaupajmo v lastno ustvarjalnost – raziskovalna naloga

Tudi letos so se naše učenke iz 9. a razreda udeležile že 30. Srečanja mladih raziskovalcev. Srečanje je potekalo v četrtek, 23. 3. 2017, na OŠ Riharda Jakopiča. Več o tem pa TUKAJ.

Državno tekmovanje iz košarke

V torek, 14. 2. 2107, smo se s šolsko košarkarsko ekipo starejših učenk odpravili na OŠ Koseze, kjer sta nas čakali dve pomembni in zelo težki košarkarski tekmi za uvrstitev v finale državnega prvenstva. Prvo tekmo smo odigrali z domačinkami, ki so nas v predtekmovanju že premagale za 1 točko. S pomočjo trenerja, učitelja Stojana Milenkoviča, so se naše košarkarice osredotočile na igro in se vseh 30 minut zelo dobro borile in na koncu zasluženo zmagale z rezultatom 26 : 33. Več o tem pa TUKAJ.

Tekmovanje iz košarke

V januarju 2017 se je pričelo predtekmovanje v košarki za mlajše učence in učenke.

Mlajše učenke so v predtekmovanju odigrale tri tekme in se z eno zmago in dvema porazoma  uvrstile v 2. ligo. Dekleta čakajo še tri tekme, kjer se bodo potegovale za  5. mesto. Več o tem pa TUKAJ.

Tekmovanje iz dvoranske atletike

V sredo, 1. 2. 2017, je na atletskem stadionu ŽAK potekalo finale prvenstva osnovnih šol Ljubljane v dvoranski atletiki. Letos se je v finale uvrstilo 5 naših učencev in učenk. Tekmovali so v teku na 60 m in v skoku v daljino. Več o tem pa TUKAJ.

V torek, 17. 1. 2017, je na atletskem stadionu ŽAK potekalo tekmovanje v dvoranski atletiki. Našo šolo je uspešno zastopalo 29 učenk in učencev od 5. do 9. razreda.

Učenci so tekmovali v teku na 60 m in skoku v daljino. Več o tem pa TUKAJ.

Šolsko odbojkarsko tekmovanje

V četrtek, 17. 11. 2016, je v naši telovadnici potekalo šolsko odbojkarsko tekmovanje za starejše učenke. Naše odbojkarice so se pomerile z učenkami iz OŠ Zadobrova. Več o tem si pa TUKAJ.

Mali in veliki atletski pokal

V torek, 27. 9. 2016, je na atletskem stadionu Žak potekalo šolsko atletsko tekmovanje. Kljub temu da je tekmovanje potekalo v popoldanskem času, je našo šolo zastopalo kar 35 učencev in učenk od 6. do 9. razreda. Tekmovali so v skoraj vseh atletskih disciplinah in bili pri tem zelo uspešni. Več o tem pa TUKAJ.

Drugi planinski izlet

Naš drugi planinski izlet smo zaradi napovedanega slabega vremena morali prestaviti. Namesto na Martuljške slapove smo se odpravili na zasavski konec Slovenije. Naš novi cilj je bil 1122 m visok vrh Mrzlica. Na oblačno soboto, 15. 10. 2016, smo se s petindvajsetimi mladimi planinci optimistično odpeljali proti Zasavju, kjer nas (vsaj tako smo upali) dež ne bo našel. Več o tem pa TUKAJ.

2015/16:

Pomladanski kros

V sredo, 20. 4. 2016, je v ljubljanskem Tivoliju potekal pomladanski šolski kros. Našo šolo je zastopalo 26 učencev z razredne stopnje in 5 učencev s predmetne stopnje. Vsi tekmovalci so se odrezali odlično. Več o tem preberite TUKAJ.

Žogarija

V četrtek, 21. 4. 2016, se je 13 učencev in učenk iz 2., 3. in 5. razreda udeležilo  športne prireditve Žogarija. Prireditev je potekala na igrišču Osnovne šole Miška Kranjca. Celotna prireditev je potekala v duhu »fair play-a«. Več o tem preberite TUKAJ.

Naše košarkarice na državnem tekmovanju

V mesecu marcu so se odvijale pomembne košarkarske tekme za naše starejše učenke in mlajše učence. 11. 3. 2016 je na OŠ Mirana Jarca potekalo polfinalno državno tekmovanje za starejše učenke. Več o tem pa TUKAJ.

V petek, 22. 1. 2016, so naše košarkarice odigrale prvi dve tekmi na šolskem košarkarskem državnem prvenstvu. Prvo tekmo so dekleta brez težav premagale košarkarice iz OŠ Dragomelj in z rezultatom 20:44 so bile z eno nogo že v polfinalnem tekmovanju.Več o tem pa TUKAJ.

Dvoranska atletika

V torek, 12.1.2016, smo se učenci od 5. do 9. razreda udeležili tekmovanja v dvoranski atletiki. Tako kot vedno, je tekmovanje potekalo na stadionu ŽAK in tudi tokrat smo dosegli kar nekaj odličnih uvrstitev.

Najboljši rezultati:
– Tek na 60m za 5. razred, dekleta: Maja Perpar, 3. mesto
– Tek na 60m za 6. in 7. razred, dekleta: Iza Križaj, 3. mesto
– Tek na 60m za starejše učenke: Barbara Štuhec, 1. mesto
– Vita Bergant, 5. mesto

Več o tem pa TUKAJ.

20. ljubljanski maraton

V soboto, 24. 10. 2015, je v centru Ljubljane potekala tradicionalna tekaška prireditev 20. ljubljanski maraton. Letos se je dogodka udeležilo kar 60 naših učencev in učenk od 1. do 8. razreda. Več o tem pa TUKAJ.

Veliki in mali atletski šolski pokal

V ponedeljek, 21. 9. 2015, je na atletskem stadionu Športnega parka Ljubljana potekalo atletsko šolsko tekmovanje. Več o tem pa TUKAJ.

Mentorica: Jana Kebler Zaletel