Na podlagi Javnega povabila, ki ga je izvedel Zavod RS za šolstvo, je bila naša šola izbrana za sodelovanje v projektu Celostni inovativni model za zagotavljanje zdravega življenjskega sloga, s poudarkom na prehranjevanju, gibanju, preprečevanju in obravnavi debelosti pri otrocih, mladostnikih ter odraslih in zmanjševanju neenakosti v zdravju ali krajše Uživajmo v zdravju s finančno podporo Norveškega finančnega mehanizma.

Cilj projekta je zmanjševanje ali preprečevanje bolezni, povezanih z življenjskim slogom (poudarek na prehranjevanju in redni telesni dejavnosti). Naša naloga bo pilotno testiranje modela algoritma delovanja in sodelovanja preventivnih timov na področju uvajanja zdravega življenjskega sloga.

Šolski projektni tim bo v okviru projekta Uživajmo v zdravju v septembru in oktobru izvedel dejavnosti, povezane z zdravim življenjskim slogom. Kot šola, ki je že šestnajst let vključena v projekt Zdrava šola, svoja prizadevanja za spodbujanje zdravega načina življenja, nadgrajujemo z dejavnostmi, opredeljene v sledečih petih korakih:

  1. Uvajanje novih zdravih jedi v šolski jedilnik
  2. Kultura prehranjevanja
  3. Zmanjševanje soli in sladkorja v šolski prehrani
  4. Jutranja ura športa za zdravo telo in budne možgane
  5. Prehranske in športne delavnice za spodbujanje zdravega življenjskega sloga

Več o projektu lahko preberete TUKAJ.

PP Predstavitev projekta Uživajmo v zdravju
Poročilo vodje prehrane Branke Potočnik in učiteljice gospodinjstva Saše Mulec Troha
Poročilo Uživajmo v zdravju (Jana Kebler Zaletel)

(Skupno 275 obiskov, današnjih obiskov 1)