Spletni časopis za otroke prostovoljno ustvarjajo skupina novinark in urednic, učiteljic in vzgojiteljic, ilustratork in menedžerk, računalničarjev in fotografov, očetov, mam in enega dedka, predvsem pa otrok, ki verjamemo, da otroke zanima, kaj se dogaja po svetu in doma.

Časoris, moj prvi spletni časopis, so Sonja in Jasmina, Aleksandra in Valentina, Jernej in Andrej, Simona in Silvestra, Saša, Ani in Mateja, Igor in Mojca.

Združili so se, ker so prepričani, da tudi otroke zanimajo aktualne pomembne in zanimive novice, tako kot zanimajo odrasle. Seveda pa morajo biti napisane tako, da jih bodo hoteli prebirati.

V Časorisu učencem od prvega do šestega razreda osnovne šole, torej otrokom starim od 6 do 12 let, predstavljajo svet, v katerem živimo, na preprost in razumljiv način.

Iz objavljenih prispevkov lahko izvedo, kaj se dogaja, in zakaj. Napisani so v jeziku, ki je prijazen otrokom, in pospremljeni so z vprašanji za razmislek.

Časorisu pa si želijo še več. Otroke bi radi navadili na redno prebiranje neleposlovnih besedil in jim tako pomagali, da vzljubijo tudi tovrstno branje.

Časoris je namenjen tudi učiteljem in staršem, saj lahko novice in dogodke povežejo s snovjo v učbenikih in jim tako, na primer, s prispevkom o Hubblovem teleskopu približajo celotno vesolje.

Otroci se med prebiranjem Časorisa, njihovega prvega spletnega časopisa, učijo tudi, kaj so novice in kako razumeti medije in njihove vsebine. S tem spodbujamo njihovo kritično razmišljanje o novicah in jih učimo, kako naj informacij iz medijev uporabijo v svojem resničnem svetu.

(Skupno 123 obiskov, današnjih obiskov 1)