Pri angleški bralni znački Knjižni molj so sodelovali učenci predmetne stopnje, ki so morali prebrati najmanj eno knjigo.

Tekmovanje je potekalo od 29. novembra  2023 do 19. aprila 2024. Udeležila se ga je večina učencev predmetne stopnje. Priznanja so dobili vsi, ki so presegli polovico točk (30/60). Knjige smo večinoma brali in poslušali v šoli. Izbirali smo lahko med angleško in ameriško izgovorjavo. Učenci so sproti reševali naloge povezane z vsebino. Večkrat se je razvila tudi debata o dogodkih v zgodbi in kakšen bi bil potek zgodbe danes.

Razredna stopnja je sodelovala pri EPI bralni znački. Tudi oni so brali skupaj z učiteljico oz. so si lahko knjige kupili in jih brali doma.

Drugič letos je ZRSŠ organiziral tekmovanje iz angleščine za 8. in 9. razrede. Šolska stopnja tekmovanja je bila 21. novembra 2023, državna pa 3. aprila 2024 v Šenčurju.

Na šolski stopnji je sodelovalo 18 osmošolcev, Luka Trontelj je svojil srebrno priznanje.

V devetem razredu je bilo 21 tekmovalcev na šolski stopnji, ki so osvojili 7 bronastih priznanj (Vita Resnik, 9. a, Jure Hodak, Sofiia Mamašina, Marta Nikova, Mak Pehani in Tisa Simnovčič iz 9. b in Nika Čermelj, 9. c).

Na državno prvenstvo sta se uvrstila Tisa Simnovčič in Mak Pehani. Slednji je osvojil srebrno priznanje. Obema je zmanjkala točka za višjo uvrstitev. Čestitam.

Zadnje tekmovanje v angleščini je bilo World Scholar’s Cup. Zahtevnega študija aktualnih problemov, ki pestijo svet, in učenja debatiranja, smo se lotili v osmem razredu. Regijsko tekmovanje je potekalo prvi dan v Trebnjem in drugi dan v Ljubljani, in sicer 23. in 24. marca 2023. Tekmovali smo v seniorski in juniorski konkurenci ter osvojili 3 srebrne (Kristina Intriago Stanković (2), Deren Zenelov (1)) in 9 zlatih kolajn (Luka Trontelj (2), Nik Penca (3), Dario Ristov (1), Kristina Intriago Stanković (2), Deren Zenelov (1)).

Vsem prejemnikom priznanj čestitam za izvrstne rezultate. Ponosna sem, ker tako množično sledimo pomembnemu cilju, ki smo si ga zastavili na naši šoli, to je razvijanje bralne pismenosti. Poleg tega je branje je najprijaznejša pot do znanja jezika.

Nives Bergant, predsednica tekmovalne komisije in mentorica

(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)