Likovni natečaj “Together” na Finskem

Učenci, ki so v šolskem letu 2016/17 obiskovali likovni krožek, so sodelovali na 16. otroškem mednarodnem likovnem natečaju na Finskem (16TH international art exhibition fot children in Finland) z naslovom »Skupaj« (»Together«).

Na natečaj je bilo poslanih približno 6.800 likovnih del iz 66 držav. Likovni strokovnjaki so izbrali 670 del likovnih izdelkov učencev, ki so prejeli diplome. Tudi učenec naše šole OLIVER DOBOVŠEK, ki letos obiskuje 5.a razred, je prejel diplomo za svoj likovni izdelek.

Več o tem pa TUKAJ.

……………………………………………………………….

Likovni natečaj “Zakaj je polje jezero”

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – koordinacija Osrednja Slovenija in 3. program Radia Slovenija – ARS (Uredništvo igranega programa) sta povabila k sodelovanju učence tretje triade osnovnih šol Osrednje Slovenije na likovni natečaj “Zakaj je polje jezero“. Z učenci smo pri izbirnem predmetu likovno snovanje 1 likovno upodabljali po zvočnem zapisu istoimenske radijske igre.

Cilj organizatorja je bil povezava zvočnega in likovnega umetniškega izraza, z namenom razvijanja slušne senzibilnosti otrok, spodbujanja likovne interpretacije slišanega, nagovoriti otroški notranji domišljijski svet ter z novo izkušnjo povezovanja avdio-vizualnega obogatiti učni program.

Likovna izdelka dveh sedmošolcev, Maurizio Čuček in Kaja Trontelj, oba iz 7.b, sta uvrščena na razstavo, ki je bila v petek, 19. maja, ob 18. uri, v galeriji Kult 3000, Metelkova 2b, Ljubljana, na jesen pa se 26. septembra 2017 seli še v Muzej krščanstva na Slovenskem v Stično, 26. oktobra 2017 pa tudi v vhodno avlo Radia Slovenija.

Več o tem pa TUKAJ.

 

Mentorica: Petra Novak Trobentar, učiteljica likovne umetnosti