Likovni natečaj “Zakaj je polje jezero”

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti – koordinacija Osrednja Slovenija in 3. program Radia Slovenija – ARS (Uredništvo igranega programa) sta povabila k sodelovanju učence tretje triade osnovnih šol Osrednje Slovenije na likovni natečaj “Zakaj je polje jezero“. Z učenci smo pri izbirnem predmetu likovno snovanje 1 likovno upodabljali po zvočnem zapisu istoimenske radijske igre.

Cilj organizatorja je bil povezava zvočnega in likovnega umetniškega izraza, z namenom razvijanja slušne senzibilnosti otrok, spodbujanja likovne interpretacije slišanega, nagovoriti otroški notranji domišljijski svet ter z novo izkušnjo povezovanja avdio-vizualnega obogatiti učni program.

Likovna izdelka dveh sedmošolcev, Maurizio Čuček in Kaja Trontelj, oba iz 7.b, sta uvrščena na razstavo, ki je bila v petek, 19. maja, ob 18. uri, v galeriji Kult 3000, Metelkova 2b, Ljubljana, na jesen pa se 26. septembra 2017 seli še v Muzej krščanstva na Slovenskem v Stično, 26. oktobra 2017 pa tudi v vhodno avlo Radia Slovenija.

Več o tem pa TUKAJ.

 

Mentorica: Petra Novak Trobentar, učiteljica likovne umetnosti

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)