Trije učenci naše šole, Klemen Klopčič iz 9.b, Svit Požgaj iz 9.a in Rok Benedičič iz 7.a, so se v soboto, 16. junija 2018, udeležili državnega tekmovanje z ladijskimi modeli v kategoriji MČ (modeli čolnov):
– prosta vožnja v cilj, posamezno (MČ1)
– in prosta vožnja v cilj, ekipno (MČ3).

Tako posamezno kakor ekipno so se zelo dobro odrezali. Prvo mesto je dosegel Klemen Klopčič in postal državni prvak, četrto mesto si je priboril Rok Benedičič in peto mesto Anže Svit Požgaj. Tudi ekipno so bili odlični, saj so zasedli prvo mesto.

Več o tem pa TUKAJ.

…………………………………………………………………………………………………..

Gašper Dekleva iz 6.a je na 42. državnem tekmovanju v modelarstvu in radioamaterstvu z raketoplani v kategoriji S4, pod mentorstvom g. Kozjeka iz Modelarske šole, dosegel 1. mesto in tako zastopal našo šolo.

Več o tem pa TUKAJ.

……………………………………………………………………………………………………

Pri krožku Mladi tehniki smo se v letošnjem šolskem letu pripravljali na 9. Timovo tekmovanje s papirnatimi letalci. Tekmovanje je organizirala revija za tehniško ustvarjalnost mladih TIM v sklopu Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS).

Iz kategorije v dolžini leta je 2. mesto zasedel Gal Lavrenčič, iz kategorije natančnost pristajanja v cilj pa je 3. mesto zasedel Aleksej Maksimović.

Več o tem pa TUKAJ.

(Skupno 217 obiskov, današnjih obiskov 1)