V četrtek, 23. 3. 2023, smo se s šolsko košarkarsko ekipo starejših učencev in dvajsetimi glasnimi navijači odpravili v Laško, kjer sta nas čakali še zadnji dve, zelo pomembni tekmi za uvrstitev na sam vrh najboljših šolskih košarkarskih ekip v Sloveniji. Dvorana Tri lilije v Laškem je gostila štiri najuspešnejše šolske ekipe te sezone. Za naslov državnega prvaka so se borili starejši učenci iz OŠ Primoža Trubarja Laško, OŠ Stražišče, II. OŠ Rogaška Slatina in OŠ Franceta Bevka. Na koncu so ob polnih tribunah, glasnem navijanju in odlični košarkarski predstavi zmagali naši fantje in osvojili naslov državnih prvakov.  

Prvo tekmo so naši fantje odigrali s košarkarji II. OŠ Rogaška Slatina, ki so jih suvereno premagali in se z rezultatom 59:75 uvrstili v finalni del tekmovanja. Po odigrani tekmi za tretje mesto, ki ga je dobila OŠ Stražišče, je napočil čas, da se v tekmi za prvo mesto pomerijo učenci iz OŠ Franceta Bevka in domačini iz OŠ Primoža Trubarja Laško. Ob polni dvorani navijačev so tudi naše košarkarje glasno spodbujali in navijali za njih njihovi sošolci, prijatelji in učitelja Jana in Bojan. Trener in vodja ekipe, učitelj Stojan Milenković, je naše fante zelo uspešno vodil tudi skozi finalno tekmo in se po  izjemno napeti in izenačeni tekmi skupaj z našimi prvaki veselil zmage in naslova državnega prvaka. Ponosni na naše fante in utrujeni od navijanja in igranja smo se odpravili nazaj proti Ljubljani, kjer so nas pred šolo pričakali nekateri učenci, starši in ravnateljica.   

Več o finalnem delu 56. Košarkarskega superšolarja za starejše učence si lahko preberete na spletni stran Košarkarske zveze Slovenija (KZS).

Fotografije lahko pogledate TUKAJ.

(Skupno 82 obiskov, današnjih obiskov 1)