Spoštovani starši,

na Mestni občini Ljubljana tudi letos sofinancirajo programe poletnega počitniškega varstva. Letos sofinancirajo 18 programov in povpraševanja je ponovno veliko. Kljub temu imajo nekateri izvajalci v programih, ki jih izvajajo, še prosta mesta:

– Mestna zveza prijateljev Mladine, ki izvaja program »Ljubljana – moje mesto!« v Mladinskem domu Jarše,
– Plesni klub Feniks izvaja »Feniksove poletne počitnice« v plesnem centru na Vodovodni ulici 25,
– Plesno društvo Libero, ki izvaja program »Plesno poletje« na Šmartinski cesti 152,
– Zasebni zavod – socialno podjetje, Večgeneracijski center IZ RODA V ROD izvaja program »Počitnice za dušo in telo« na Tibilisijski 83a,
– Zavod Aktivna starost – socialno podjetje izvaja program »Medgeneracijske počitnice – Vseživljenjska aktivnost« v DEOS Centru starejših Trnovo,
– Smučarsko društvo Novinar pa ima še nekaj prostih mest za otroke iz socialno ogroženih družin v programu »Aktivne poletne počitnice«, ki ga bodo izvedli na Staničevi ulici 41.

Celoten seznam sofinanciranih programov s kontakti izvajalcev je objavljen na spletni strani MOL, lahko pa ga odprete tudi TUKAJ.

V okviru Javnega razpisa za sofinanciranje programov in projektov v Mestni občini Ljubljana s področja podpornih storitev v vzgoji in izobraževanju ter prostem času otrok sofinancirajo programe počitniškega varstva, ki so namenjeni otrokom od 1. do 5. razreda osnovne šole z območja Ljubljane. Izvajalci zagotavljajo najmanj 9-urni dnevni program organiziranega celodnevnega počitniškega varstva, v sklopu katerega se odvijajo različne aktivnosti, otroci pa imajo v tem času zagotovljene tudi tri obroke prehrane. Da bi bilo varstvo dostopno čim večjemu številu družin, posebej tistih, ki si za to ne morejo privoščiti posebnih izdatkov, programi predvidevajo plačilo participacije do 6 evrov na otroka na dan, nekateri pa so brezplačni. Udeležba otrok iz socialno ogroženih družin je brezplačna.

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)