Letošnje regijsko tekmovanje WSC je bilo spet v Kopru, 22. in 23. 4. 2023. Udeležila se ga je nova in še neizkušena generacija osmošolcev.

Prvi dan so tekmovali v treh kategorijah (kviz, spis, debata), v nedeljo pa je bil na sporedu skupinski kviz, ki traja dobre tri ure. Vprašanja so zelo težka in zahtevajo dobro poznavanje tematike. Zabavni del tekmovanja so daljinci, s katerimi ekipa odgovarja na vprašanja, in možnost prisluškovanja sosednji ekipi.

Prislužili so si nekaj kilogramov medalj in sedem pokalov, ki jih dobi ekipa ali posameznik za eno od prvih treh mest. Tekmovali smo v kategoriji juniorjev in osvojili prvo mesto v debati in kvizu ter drugo v pisanju spisa. Ekipa 210, ki jo sestavljajo Taja Avšič, Jure Hodak in Mak Pehani, je zasedla prvo mesto med vsemi juniorji in nam prinesla največji pokal. Mak pa je bil razglašen za najbolj uspešnega tekmovalca od vseh. Dobil je tudi poseben pokal, ker je na tekmovanju dosegel največ točk.

Vse ekipe so dobile vabilo na naslednjo stopnjo tekmovanja – svetovno prvenstvo.

Udeleženci so z dobro voljo premagali tremo in se izvrstno izkazali.

Tekmovali so: Vita Resnik, Anja Dočinski, Tiana Flor Cecowski, Taja Avšič, Jure Hodak, Mak Pehani, Luka Dan Slak, Oskar Kuder in Aljaž Sinkovič Mutec.

Fotografiji lahko pogledate TUKAJ.

ČESTITAMO!

Mentorica: Nives Bergant

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)