Datum: 23. 5. 2023

Spoštovani.

💛 Najlepše se vam zahvaljujemo za to, da smo skupaj izpeljali  še eno GIBA akcijo.

☔ Pred nami je še zadnji GIBA paket, ki smo ga malenkost prilagodili muhastemu in deževnemu maju, ki nas je spremljal praktično celotni čas izvajanja projekta.

🏀⚽ GIBA IZZIV IV.

 V tokratnem izzivu smo se odločili, da se prilagodimo vremenu. GIBAjmo z žogami, s katerimi lahko medgeneracijske spomine ustvarjamo tako zunaj kot znotraj, ob tem pa napravimo še veliko dobrega za naše zdravje. Zakaj? ⚾

  • Pri igranju športov z žogami, kot so nogomet, košarka, tenis ali odbojka, je potrebno tekati, skakati, premikati se in sodelovati v igri. To spodbuja kardiovaskularno vadbo, krepi mišice, izboljšuje vzdržljivost in koordinacijo.
  • Gibanje z žogami zahteva hitrost, agilnost in hitre odzive. Igranje hitrih športov, kjer je treba premikati se po igrišču, sprejemati hitre odločitve in se odzivati na spremembe, izboljšuje hitrost in agilnost igralcev.
  • Igranje iger z žogo zahteva dobro koordinacijo med rokami, nogami in očmi. Izvajanje preciznih gibov, kot so podaja, streljanje ali serviranje, krepi koordinacijo in ravnotežje ter izboljšuje motorične sposobnosti.
  • Številne igre z žogami so ekipni športi, ki spodbujajo timsko delo in sodelovanje med igralci. Sodelovanje pri prehajanju žoge, komunikacija na igrišču, razumevanje vloge v ekipi in vzajemna podpora krepijo timski duh in razvijajo socialne veščine.
  • Gibanje z žogami prinaša veliko zabave, veselja in zadovoljstva. Tekmovanje, dosežki, zmage, skupno navijanje in zadovoljstvo ob premagovanju izzivov prispevajo k pozitivnim čustvom in užitku pri igri.
  • Gibanje z žogami omogoča tudi druženje in izgradnjo prijateljstev. Skupno igranje športov z žogami povezuje ljudi, ustvarja skupne izkušnje in omogoča oblikovanje trajnih prijateljstev.

GIBAlni namig in druge dodatne informacije se skrivajo na spodnji povezavi:

Program aktivnosti – Simbioza

Želim vam prijetno gibanje.

Vodja Simbioze skupnost, Polonca Logar Avbelj

—————————————————-

16. 5. 2023

Spoštovani,

oglašamo se vam z novim, že III. GIBA paketom.

🔅 III. GIBA IZZIV 🔅

Tokratni izziv je namenjen JOGI. Joga je starodavna (stara vsaj 5000 let) telesna in duhovna praksa, ki izvira iz Indije. Gre za kombinacijo fizičnih vaj, dihalnih tehnik in meditacije, ki lahko pomagajo izboljšati zdravje, zmanjšati stres in tesnobo ter povečati splošno dobro počutje.

Joga ponuja veliko različnih slogov in pristopov, od blagih in sproščujočih vaj do bolj intenzivnih in zahtevnih praks. Nekateri priljubljeni slogi so sestavljeni iz položajev Hatha joge, Vinyasa joge, Ashtanga joge, Kundalini joge in Bikram joge.

Med prednostmi joge so: boljša gibljivost in ravnotežje, povečana moč in vzdržljivost, zmanjšanje bolečin v mišicah in sklepih, izboljšana kardiovaskularna funkcija, zmanjšanje stresa in tesnobe, izboljšanje spanja in zmanjšanje depresije. Prav tako lahko pomaga pri obvladovanju telesne teže in izboljšanju prebave.

GIBAlni namig in druge dodatne informacije se skrivajo na spodnji povezavi:

Program aktivnosti – Simbioza

Želim vam prijetno gibanje.

Vodja Simbioze skupnost, Polonca Logar Avbelj

—————————————————-

5. 2023

Dragi vsi, ki GIBAte z nami!

Dnevi, ki jih med GIBAnjem preživljamo v dobri družbi kar letijo mimo nas! Tako počasi vstopamo že v drugi teden naše Simbioza GIBE 2023! 

🚴2. GIBAlni IZZIV – VSI NA KOLO, ZA ZDRAVO TELO🚴

Slovenija je dežela najboljših kolesarjev sveta! Spodobi se, da se temu športu in velikanoma, kot sta Tadej Pogačar in Primož Roglič, poklonimo tudi v naši akciji. Ta teden vas izzivamo, da se odpravite na medgeneracijski giro po svojem kraju. Etapa naj bo ravno prav zahtevna, da jo bodo zmogle vse generacije, ne pozabite na vnos energije in na glavni moto GIBA dejavnosti – važno je sodelovati, ne zmagati!

GIBAlni namig in druge dodatne informacije se skrivajo na spodnji povezavi:

Program aktivnosti – Simbioza

Želim vam prijetno gibanje.

Vodja Simbioze skupnost, Polonca Logar Avbelj

—————————————————-

7. 5. 2023

Spoštovani starši,

naša šola že vrsto let aktivno sodeluje v medgeneracijskem druženju in je članica projekta Simbioza skupnost. Vljudno vas vabimo, da sem nam v mesecu maju pridružite pri izvajanju SIMBIOZE GIBA. Simbioza giba je projekt, ki spodbuja medvrstniško druženje ob gibanju. Vsak teden bo na spletni strani šole objavljen gibalni izziv, poln idej, kako lahko preživite popoldneve in jih polepšate mlajšim in starejšim od vas.

Več o tem pa TUKAJ.

Prvi gibalni izziv vsebuje: 🌷🌿🌻GIBA IZZIV:  MEDGENERACIJSKI SPREHOD 

🌳🌲Izzivamo vas, da se odpravite na medgeneracijski sprehod, pohod ali tek. Število prehojenih kilometrov ni tako pomembno, saj je naša vzdržljivost pogojena z našo starostjo, splošnim počutjem in številnimi drugimi dejavniki. Na sprehod se odpravite odprtih oči in src – opazujte naravo, uživajte v miru, ki ga oddaja zeleni gozd, in v vonju prvih rožic, pogovarjajte se in skupaj uživajte v tem, kar je najbolj dragoceno – v času, ki si ga namenimo. 

Polonca Logar Avbelj, vodja Simbioze skupnost

(Skupno 60 obiskov, današnjih obiskov 1)