Ministrstvo za šolstvo in šport je v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo za osnovne šole pripravilo projekt namenjen učencem 7., 8. in 9. razredov osnovnih šol, ki so skladno s svojimi interesi izmed predlaganih vsebin sami izbrali eno pripovedno besedilo, eno pesemsko besedilo, si ogledali en film in obiskali spominsko obeležje, muzej ali pa šli na kratko ekskurzijo. O vsem tem so pisali (tudi fotografirali, snemali …) prispevke v e-knjigo. Projekt se je zaključil s prireditvijo, na kateri so izbrali najboljše e-knjige, njihove avtorje pa nagradili.

Namen tega projekta je bil spodbujati timsko in interdisciplinarno povezavo več predmetov: zgodovine, slovenščine, državljanske in domovinske vzgoje ter etike, tujega jezika ter računalništva (IKT) in s tem smiselno povezovati znanje različnih področij v kontekstu medpredmetnega povezovanja in razsežnosti, kot so: identiteta in kulturna raznolikost, sodelovanje v skupnosti, tehnologija in mediji, kreativnost in kritično razmišljanje.

Projekta so se udeležili tudi učenci naše šole pod mentorstvom učiteljice slovenščine, Barbare Kampjut, pri računalniški podpori pa je sodelovala učiteljica francoščine, Jelke Perne.

Eknjiga je dostopna tukaj.
(Skupno 135 obiskov, današnjih obiskov 1)