Učenci osmih in devetih razredov so se 1. marca 2016 udeležili tekmovanja v znanju in debatiranju – Svetovnega pokala v znanju (World Scholar’s Cup), kjer so vse dejavnosti potekale v angleščini. Tekmovanje je bilo na Osnovni šoli  Danile Kumar in je trajalo cel dan, in sicer s pričetkom ob 7.00 in zaključkom ob 21.30. Sodelovalo je 200 učencev in dijakov. Kljub dolgemu in napornemu dnevu smo prizorišče zapuščali polni adrenalina in navdušenja.

Cilj in namen tekmovanja so veščine debatiranja, razgledanost, razmišljanje o svetu, druženje in zabavno učenje. Pri delu so celo dovoljeni telefoni in internet.

Sodelujoči so se pomerili na šestih področjih na izbrano temo. Ta je letos Nepopolni svet (Imperfect World). Področja pa so umetnost in glasba, naravoslovje, zgodovina, književnost, sociologija in posebno področje, zločin in pravica.

Tekmovanje ima štiri različne oblike: ekipna debata, kreativno skupinsko pisanje esejev, preizkus znanja s šestih področij (test) in kviz.

Naši učenci so se izjemno izkazali kot posamezniki in kot ekipe. Tri ekipe so nastopale v kategoriji mlajših in ena med starejšimi učenci. Konkurenca je bila zelo močna, ker so sodelovali tudi srednješolci iz Bosne in Hercegovine.

Skupaj so dobili 9 srebrnih in 16 zlatih medalj, poleg tega pa povabilo za udeležbo na svetovnem pokalu znanja v Bangkoku, ki bo junija letos.

Tekmovalci: Vesna Vrhovnik, Urša Mati Djuraki, Mana Veljković Hirsch

Kiara Ferenc Stanko, Lana Luštrik, Kristina Hrast

Pia Bratož, Maja Režonja, Neva Accetto Vranac

Ana Mulej, Andraž Grm, Katja Novak

 

Nives Bergant

učiteljica angleščine in mentorica tekmovanja

(Skupno 172 obiskov, današnjih obiskov 1)