VARNA RABA INTERNETA – Rešitve vseh spletnih zagat na enem mestu

Dan varne rabe interneta – februar  2015

Nov video Centra za varnejši internet predstavlja različne situacije, v katerih se znajde družina ob uporabi spleta. Pomoč v tovrstnih spletnih zagatah pa lahko poiščete na www.safe.si. Video je bil lansiran v mesecu varne rabe interneta 2015.

Dan varne rabe interneta – februar 2014

11. februarja 2014 smo praznovali Dan varne rabe interneta s sloganom »Skupaj za prijaznejši internet!« Glavni namen tega posebnega dne je promocija varne in odgovorne rabe tehnologije, predvsem med otroki in mladostniki. Tema se nanaša predvsem na odgovornost, ki jo imamo vsi uporabniki pri ustvarjanju varnejšega in prijaznejšega spletnega prostora. Otroci in mladi, starši in skrbniki, učitelji, socialni delavci, tudi industrija in politiki, prav vsi pri tem igramo pomembno vlogo! Več o tem preberite TUKAJ.

Dan varne rabe interneta – februar 2013

Dogodka ob Dnevu varne rabe interneta se je v torek, 5. februarja 2013, na Fakulteti za varnostne vede, udeležilo štirinajst učencev naše šole iz tretjega triletja, ki jih je spremljala mentorica izbirnega predmeta s področja računalništva – multimedija, Petra Novak Trobentar. Osrednja tema dneva varne rabe interneta je bila varna in odgovorna raba mobilnih naprav, predvsem pametnih mobilnikov. Mobilne naprave, kot so pametni mobilniki in tablice, so namreč vse bolj razširjena tehnologija, ki jo uporablja tudi vse več otrok. Več o tem pa TUKAJ.

Vodič ABC varnosti in zasebnosti na mobilnih napravah

10 minut za zaščiten Facebook profil

SAFE-SI je nacionalna točka osveščanja o varni rabi interneta za otroke in mladostnike v Sloveniji.

SPLETNO-OKO.SI je slovenska spletna prijavna točka, kjer lahko anonimno prijavite otroško pornografijo in sovražni govor na internetu.

VARNI NA INTERNETU je projekt, ki ga izvaja Slovenski center za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT, ki deluje pod okriljem javnega zavoda Arnes.

– Projekt SHEEPLIVE (slovaški izvirnik OVCE.sk) je nastal na iniciativo združenja eSlovensko kot del projektov Zodpovedne.sk, Pomoc.sk in Stopline.sk. Partnerja projekta sta Ministrstvo za notranje zadeve Slovaške republike in Slovaški odbor za Unicef. Glavna cilja projekta sta otroška animirana serija in spletni portal. Projekt je osredotočen na varnost otrok in mladine, predvsem na opozarjanje na nevarnosti interneta, mobilnih telefonov in novih tehnologij. Za mlajše otroke želi serija delovati preventivno, mladini na zabaven način postavlja ogledalo njihovega neprimernega obnašanja na spletu, odraslim pa želi biti projekt v pouk in zabavo.

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)