Spoštovani obiskovalci spletne strani Osnovne šole Franceta Bevka!

Na našem spletišču, ki ga gostimo na storitvi Arnes Splet, smo že leta 2019 v skladu z zakonom aktivirali vtičnik SOGO dostopnost, ki vam omogoča, da si spletišče lahko po želji prilagodite svojim potrebam.

Obiskovalci naše spletne strani tako lahko spremenite pisavo, povečate črke, spremenite kontrast barv na spletišču, ustavite premike in uredite besedilo tako, da so vse povezave podčrtane.

Do te funkcije dostopate tako, da kliknete na ikono , ki se nahaja na desni strani našega spletišča.

Moč svetovnega spleta je v njegovi splošnosti in univerzalnosti. Zato je pomembno, da se ob njegovem hitrem širjenju spletne strani, orodja in tehnologije oblikujejo in razvijajo tako, da jih lahko uporabljajo tudi ljudje z različnimi oblikami oviranosti.

S spodbujanjem vključenosti in dostopnosti lahko vsem omogočimo enake možnosti za razvoj. Pomembno je, da uporabnikom spletnih strani omogočimo zaznavanje, razumevanje, navigacijo in interakcijo s spletom. S tem namenom so na Arnes Splet dodali funkcionalnosti na stopnji AA, ki jih lahko uporabljajo osebe z različnimi oblikami oviranosti.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

OŠ Franceta Bevka se zavezuje, da bo omogočala dostopnost spletišča www.arnes.si v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij vsem uporabnikom.

Izjava o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče https://www.francebevk.si/ .

Za zagotavljanje zahtev glede dostopnosti so bile sistemsko zagotovljene nekatere prilagoditve, kot so:

 • odzivno oblikovanje (prilagajanje postavitve vsebine ločljivosti zaslona),
 • navigacija s tipkovnico (prilagoditev za uporabnike, ki ne morejo uporabljati miške),
 • ustrezni barvni kontrasti (med besedilom in ozadjem),
 • predvidljivo delovanje spletišča,
 • omogočeno je spreminjanje tipa pisav in velikosti fontov,
 • omogočeno je ustavljanje premikov,
 • omogočeno je podčrtovanje povezav,
 • omogočeno je opremljanje slik z nadomestnim besedilom,
 • omogočena je uporaba različnih ravni naslovov.

Stopnja skladnosti

Spletišče https://www.francebevk.si/ je delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletišča www.arnes.si nenehno spremljamo in sproti izboljšujemo posamezne elemente dostopnosti. Kljub temu nekatere objavljene vsebine ne izpolnjujejo vseh zahtev glede dostopnosti, kot jih določa Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

Primeri takih vsebin so:

 • skenirani dokumenti v PDF obliki zapisa,
 • različne kompleksne tabele s podatki,
 • grafično zahtevna vabila na prireditve, izdelki učencev.

Priprava izjave o dostopnosti

 • Ta izjava je bila pripravljena 18. aprila 2023 na podlagi samoocene.
 • Izjava je bila nazadnje pregledana 18. aprila 2023.

Povratne in kontaktne informacije

Zaradi zelo pogostih posodobitev vsebin lahko obiskovalci pri brskanju po spletišču https://www.francebevk.si/, kljub prizadevanjem, da bi bile vse spletne strani čim bolj dostopne in uporabnikom prijazne, občasno naletijo na težave z dostopnostjo.

Obvestilo o morebitnih primerih neskladnosti objav z določili Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij in zahteve po posredovanju informacij v dostopni obliki lahko pošljete po elektronski pošti na naslov info@francebevk.si.

Odgovor boste prejeli v roku osmih dni od prejema obvestila oziroma prošnje. Če v tem roku ne bomo mogli podati ustreznega odgovora, vam bomo sporočili, kdaj bo odgovor podan in razloge za zakasnitev odgovora.

Izvršilni postopek

V primeru, da ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo inšpektorjem za informacijsko družbo po navadni ali elektronski pošti na naslov:  gp.uiv@gov.si. 

(Skupno 351 obiskov, današnjih obiskov 1)